Vanaf 1 oktober is het St. Anna Ziekenhuis rookvrij

GELDROP – Roken en gezondheid gaan niet samen. Het St. Anna Ziekenhuis is van mening dat een omgeving waar gezondheid centraal staat rookvrij is. In navolging van onder meer andere ziekenhuizen, gezondheidscentra, scholen en openbare gebouwen wordt het Anna daarom vanaf 1 oktober rookvrij. Dan mag er niet meer gerookt worden op het terrein van het ziekenhuis, zowel in Geldrop als in Eindhoven. Dus ook niet op de parkeerplaats of voor de ingangen. Dit geldt voor medewerkers, patiënten en bezoekers.

Roken is zeer verslavend en het is moeilijk om te stoppen. Daarom biedt het Anna hulp aan medewerkers en patiënten die met roken willen stoppen. Medewerkers die willen stoppen kunnen onder meer deelnemen aan stop met roken trainingen. Artsen kunnen patiënten die willen stoppen met roken doorverwijzen naar hun huisarts of ze krijgen een verwijzing voor de rookstoppolikliniek in het ziekenhuis. Met de invoer van een rookvrij ziekenhuis sluit het Anna aan bij de landelijke campagne ‘Op weg naar een rookvrije generatie’. Een initiatief van Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds. www.rookvrijegeneratie.nl