Veel variatie bij 8e editie CCC

BUDEL – Autoliefhebbers konden op eerste pinksterdag hun hart ophalen tijdens de achtste editie van Classic Car Cranendonck (CCC). Tientallen bolides in alle soorten en maten stonden zondagmorgen in het Budelse centrum te blinken in het zonnetje. Na de traditionele gallery-show namen ze deel aan een toerrit door de omgeving. 

Nieuw dit jaar was de Sportscar klasse voor youngtimers. Daarnaast waren klassieke motoren voor het eerst welkom bij CCC. Waar deze laatste groep het grotendeels liet afweten, waren de youngtimers sterk vertegenwoordigd. Het publiek moest duidelijk wennen aan de aanwezigheid van een recente Lamborghini of TVR Cerbera bij een zeldzame Lagonda of een vooroorlogse Hupmobile. Onder meer een klassieke Citroën 2CV, Opel Manta, tuktuk, Daf Pony en een gespierde De Tomaso Pantera zorgden voor de nodige variatie. 

Medeorganisator Jan Arets uit Budel, zelf een gepassioneerd klassiekerkenner, zag ook dit jaar weer een aantal pareltjes voorbijkomen in het Budelse dorpshart.

“Deze Messerschmitt is vanmorgen vroeg al verkocht, waarschijnlijk zien we hem hier nooit meer terug.” De knalgele dwergauto lijkt op de cockpit van een vliegtuig. Arets: “Vreemd is dat niet want het Duitse bedrijf bouwde jachtvliegtuigen in de Tweede Wereldoorlog. Omdat dit na de oorlog een tijd niet mocht, zijn ze auto’s gaan maken.”