WICO campus Sint-Hubertus 2x Olympiadeschool

NEERPELT – Olympiades zijn ‘olympische’ wedstrijden voor leerlingen uit de 2de en 3de graad van het secundair onderwijs. Naast de klassieke olympiade voor Wiskunde, bestaat ook ondermeer de olympiade van Wetenschappen en die van Latijn. 

Voor de Junior Olympiade Natuurwetenschappen behaalde Jef Van Eester (4e jaar) een gouden medaille. Dankzij deze prestatie is Jef ook geplaatst voor de finale van de Vlaamse selectie voor de 18e editie van de European Union Science Olympiad (EUSO 2020). Bovendien haalde Jef samen met 9 andere leerlingen van WICO campus Sint-Hubertus ook nog eens de finale van de Wiskunde Olympiade. 

En Michiel Jaspers (6e jaar) behaalde een Eervolle Vermelding op de Vlaamse Latijn-Olympiade. De Eervolle Vermelding wil zeggen dat hij best hoog scoorde: ‘met onderscheiding’, ongeveer bij de beste 20 op een totaal van 540 Vlaamse deelnemers! Op 15 mei werden de laureaten en eervolle vermeldingen gehuldigd op een plechtige proclamatie met prijsuitreiking aan de Universiteit van Antwerpen. Daar waren ook de collega’s van Wico campus Salvator uit Hamont aanwezig: zij hadden immers twee leerlingen onder laureaten! Bovendien vielen van  alle laureaten en eervolle vermeldingen van de Limburgse scholen enkel Wico campus Sint-Hubertus en Wico campus Salvator in de prijzen! Wico boven dus! 

Op beide Olympiades werd WICO campus Sint-Hubertus nog eens extra in de bloemetjes gezet: wegens een jarenlange deelname en goede resultaten in de Latijn-Olympiade kregen we het officiële plakkaat ‘Olympiadeschool Klassieke Talen 2018-2022’ toegewezen.

En dankzij de inzet en de resultaten van de leerlingen tijdens de Olympiades Natuurwetenschappen werd onze school voor de derde keer op rij voor de komende 3 jaren Olympiadeschool Natuurwetenschappen (2019-2022).

WICO campus Sint-Hubertus is trots op de prestaties van haar leerlingen én de leerkrachten die hen hierin telkens weer begeleiden!