Excursie: Verborgen bloemen van De Plateaux

REGIO – De heide van De Plateaux heeft een pallet aan bijzondere zomerbloeiers. Minuscuul klein, zeldzaam, samenwerkend of vleesetend, iedere bloem heeft een eigen verhaal. Tijdens de wandeling op zondag 23 juni van 10 tot 12 uur komen al deze unieke weetjes aan bod. Ga je mee? Meld je aan via natuurmonumenten.nl/agenda De Plateaux vormt één geheel met het natuurgebied Hageven ten zuiden van Valkenswaard en ligt tussen droge zandgronden en het beekdal van de Dommel. 

Gewapend met een loep en een scherpe blik wandelen we naar de heide. Hier speuren we naar bloemen, verstopt tussen de nog niet bloeiende struikheide, pijpenstrootje en grassen. Bijen en vlinders verraden de aanwezigheid van klokjesgentiaan, dopheide en tormentil. De gids daagt je uit anders te kijken en door de knieën te gaan om deze weelde te bewonderen. Lang niet alle planten zijn aangepast om te overleven op de voedselarme heide. Kom en verwonder je over hoe planten toch kunnen overleven in deze barre omstandigheden.