De Mijl weer goed vertegenwoordigd met twee Rondemissen

foto: MRfotografie

MAARHEEZE – Wat zou De Mijl van Mares zijn zonder twee stralende Rondemissen? Dat is hetzelfde als Max Verstappen zonder Formule 1-wagen, een sprookje zonder goede afloop of Tom Dumoulin zonder wielrenfiets. Kortom: een incompleet feestje. De Mijl kon haar geluk dan ook niet op toen twee prachtige blondines op de vraag ‘Willen jullie dit jaar de Mijl van Mares vertegenwoordigen als Rondemiss?’ volmondig ‘JA’ zeiden. Missie geslaagd!

Dit jaar zullen Ilonka van Someren en Lotte Neerhoff hét stralende middelpunt zijn van alweer de 58e editie van de Mijl, wat plaatsvindt op zaterdag 3 augustus a.s. Ze hebben alle ingrediënten in huis om er met iedereen een geslaagde dag van te maken. Stralende snoetjes? Check! Goede babbel? Check! Geboren en getogen in Maarheeze? Check! Zin in een feestje? Dubbelcheck! Maar dan volgt nu de vraag: met wie hebben we dit jaar nu eigenlijk te maken? 

Allereerst Miss Bavaria, Ilonka van Someren. Deze – onlangs afgestudeerde – 24-jarige blondine mag zich sinds kort naast ‘Rondemiss’ ook als ‘Sociaal Pedagogisch Hulpverlener’ betitelen. Over de vraag: ‘wat is je mooiste herinnering aan De Mijl’ hoefde Ilonka niet lang na te denken. ‘Dat is sowieso de Dikke Banden Race waar ik vroeger als klein meisje fanatiek aan meedeed, maar ook de reclamekaravaan met alle toeters vond ik echt een fantastisch spektakel!’. Een bezige bij? Dat is ze zeker. Zo is Ilonka al enige tijd werkzaam op Kempenhaege waar ze kinderen met epilepsie, een ontwikkelingsachterstand en gedragsproblematieken ondersteunt en werkt ze zich daarnaast ook wekelijks in het zweet bij MWorks. ‘Dat ik nu Rondemiss ben, voelt als een kleine meisjesdroom die uitkomt. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn vriendin Lotte, en met alle anderen, er een onvergetelijke dag van te maken’. 

Dan nu Rondemiss nummer twee, Miss Rabobank oftewel Lotte Neerhoff. ‘De Mijl is voor mij echt het leukste feestje van het jaar! Samen met familie en vrienden zit ik overdag traditiegetrouw aan het parcours om vervolgens af te sluiten in de tent’, aldus Lotte. Deze 25 lentes jonge preventieassistente bij Tandartspraktijk Reusel heeft het mooie dorpje Maarheeze drie jaar geleden achter haar gelaten en ingeruild voor het dorpje Casteren. ‘Je kunt het meisje wel uit Maarheeze halen, maar Maarheeze niet uit het meisje’, sluit perfect aan bij Lotte. Zo hockeyt ze al vanaf haar vijfde bij HC Cranendonck en is ze samen met haar zusje verantwoordelijk voor de choreografie van het ‘Mouse Dancing Team’ tijdens de Bonten Avonden van C.V. de Muuzevangers. ‘Laat het maar snel 3 augustus zijn, ik kan bijna niet meer wachten!’ 

Dat de meiden er zin in hebben is een feit. De metamorfose van top tot teen speelt hierin natuurlijk ook een beetje mee. Haarmode Nouveau zorgt ervoor dat hun blonde lokken de beste haardag van hun leven hebben en JOA Beauty laat de meiden stralen van oor tot oor met een oogverblindend make-up-lookje. En die waanzinnige outfit? Dat neemt team BL3ND voor haar rekening. Dankzij deze toffe ondernemers uit Maarheeze zullen de Rondemissen je niet snel ontgaan. De Mijl is er klaar voor, jullie ook?  

De Rondemissen van de 58e Mijl van Mares: Ilonka van Someren en Lotte Neerhoff.