Jilke Verbeten turnt districtfinale

BUDEL – Afgelopen zaterdag was Jilke Verbeten (Turnlust) aan de beurt om haar districtsfinale te turnen in de categorie instap D1, tegen de beste turnsters van Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Jilke turnde ondanks de zenuwen een stabiele wedstrijd. In de trainingen is vooral hard gewerkt aan de netheid. Dit was in de wedstrijd terug te zien aan de strakke oefeningen die Jilke turnde. Ze begon heel goed op sprong. Met 13.875 zette ze hier het 2e punt van de wedstrijd neer. Door naar brug, ook hier liet ze een nette oefening zien. De jury was heel streng waardoor het punt een beetje tegenviel. Na brug was de balk aan de beurt. Hier wilde Jilke een nieuw onderdeel laten zien. De koprol tot hurkzit op de balk. Hierdoor werd de moeilijkheid van haar oefening hoger. Dit onderdeel ging tijdens de wedstrijd heel erg goed. Ze werd beloond met een 12.800. Als laatste toestel de vloer. Ook hier turnde Jilke een hele mooie strakke oefening, met een 11.65 als resultaat. Met een totaal van 49.025 punten eindigde Jilke op een knappe 20ste plaats. Gefeliciteerd Jilke met dit mooie resultaat, je hebt een superseizoen gehad!