Ledûb Volleybal Festival overtreft zichzelf

Hulde voor de innovatieve vrijwilligers van het Ledûb Volleybal Festival. Ondanks de nodige concurrentie zoals een vergelijkbaar internationaal toernooi kozen massa’s mensen voor het zonnige Budel om te volleyen en te feesten. Vorig jaar was het eerste festivaleditie al super, dit jaar tilde het evenement zichzelf naar een hoger plan. Hieronder het verslag van een Ledûb vrijwilliger die nadien  voorzitter Pim Staals sprak. 

Door Bert Slenders Foto’s Jos Meusen

Vorig jaar was het duidelijk: een grote tent is veel gezelliger dan beton. Dit jaar was er nog meer tent, want ook buiten was een aanzienlijk deel overdekt, versierd en ingericht. Hierdoor voelde het geheel meer samenhangend en was er ‘s avonds ruimte voor twee muziekstijlen. Het wierp zichtbaar zijn vruchten af want zowel binnen als buiten barstte het van de mensen die losgingen op een van de 16 acts  zoals Royal Beat,  Lampegastuh, the Bad Ties, Sjieke Bazen en DJ Ganzz. Het werd zaterdagavond op een gegeven moment zo druk dat de organisatie twijfelde of er over gegaan moest worden tot mensen weigeren. Het is duidelijk dat  Ledûb zich nog steviger op de kaart heeft gezet. 

Samengevat was het onafgebroken genieten geblazen op het tot volleybalfestival omgetoverde grasveld. Hoogwaardig volleybal was er te zien in de beachbak met een spannende damesfinale en de mokerslagen van de heren. Op het gras waren er talloze vrienden-, carnavals-, bedrijfs- en voetbalteams die samen met doorgewinterde volleyballers twee dagen lol beleefden. De brandende zon maakte het geheel compleet. Ook al stond volleybal voor de meesten op de tweede plaats tijdens dit weekend, het is onmiskenbaar voor de totale sfeer.

Iets bijzonders speelde zich dit jaar overigens af in de beachbak. Twee Budelse speelsters,  Julia van Knippenberg en Melanie Govers, wisten zich te plaatsen voor Budel door onder meer in Den Haag de nodige punten te pakken. Ondanks dat het duo er vol voor ging, waren de tegenstanders te sterk., Desondanks was het een hele eer om in Budel te mogen spelen. De twee trokken dan ook veel bekijks. Julia: “Op het Ledub Volleybal Festival was het niveau heel hoog. Toch wisten we een set te pakken, daar zijn we trots op.” 

Ledûb Volleybal Festival voorzitter Pim Staals blikte afgelopen maandag terug op het geslaagde weekend en zijn eerste jaar als voorzitter. “Ik wist van tevoren niet waar ik aan begonnen was,  ik liet het gewoon op me af komen. Als je ziet wat al die maanden werk oplevert, dat is zo vet. Dat maakt al de moeite die je erin hebt gestoken meer dan waard. Ik ben zelf ooit begonnen als niet-volleyballer in de carnavalsklasse en op de een of andere manier ben ik voorzitter geworden. Heel Budel leeft naar dit weekend toe. Dat je zoveel mensen plezier kan doen, da’s kei mooi.”  

Ook vertelt Pim over zijn persoonlijke hoogtepunten. “Ik vond het zaterdag vet om dit superconcept te zien: twee stages en twee muziekstijlen. En dan zaterdag een 90’s feest waarbij je ook zoveel sportshirtjes op en neer ziet gaan. Zelf genoot ik het meeste van de zondagavond. Het klinkt misschien cliché, maar als DJ Bonte Carlo draait en dat er rond 21.00 uur nog steeds zo’n 150 man compleet uit hun dak gaan. Heel je lijf is een en al vermoeidheid maar toch ga je op het einde helemaal los met mensen uit Budel en Cranendonck. Prachtig.”