Tweede editie La La La Lille

SINT-HUIBRECHTS LILLE – “Dit jaar pakken we het nog grootser aan en mikken we opnieuw op veel ambiance, gezelligheid en goede muziek,” Aan het woord is Sander Jakubka, dirigent van K.F. Vermaak na Arbeid, de fanfare die de organisatie van La La La Lille voor zijn rekening neemt. “De toegang tot dit openluchtconcert is, net als de vorige keer, gratis en we hopen dan veel muziekliefhebbers te verwelkomen!” 

Door Jana Poukens

In 2018 werd La La La Lille voor de eerste keer georganiseerd naar aanleiding van het 120 jarig bestaan van de fanfare en het bleek een schot in de roos. Sander: “We kregen vrijwel onmiddellijk de vraag, van zowel de muzikanten als van het publiek, of er nog een tweede editie ging komen. Zo’n enthousiasme konden we niet zomaar aan onze laars lappen en voilà: op 29 juni is het zover, de tweede editie van La La La Lille!” Er is weer gezorgd voor een goed gevuld programma, maar de organisatie heeft het deze keer over een andere boeg gegooid. “Vorig jaar lag de nadruk vooral op bigband muziek, dit jaar staan we in het teken van heel wat ‘vedetten’. Zo komt er muziek voorbij van Elvis Presley en Queen, maar ook Lady Gaga en Tony Bennett staan op onze playlist. De presentatie is wederom in handen van Els Raskin.” 

Opnieuw zullen, naast de muzikanten van ‘Vermaak na Arbeid’,  enkele special guests het podium betreden. Zo zal zanger en muzikant Eddy Baeten acte de présence geven. “Eddy was vorig jaar ook al van de partij,” vertelt Sander. “Hij is de vaste trompettist in onze fanfare, maar voor deze gelegenheid wil hij wat graag zijn zangtalenten ten gehore brengen. Vorig jaar viel dit goed in de smaak bij het publiek en dat is hopelijk ook deze editie het geval!  En dan is er nog zangeres Jolien Thijs. We zijn heel blij om haar naam aan onze affiche te kunnen toevoegen. Jolien woont in Overpelt, studeerde piano aan het Lemmens Instituut in Leuven en ging al op toernee met onder andere The Scabs. Naast liedjes die ze brengen samen met de fanfare, zitten er ook enkele duetten in ons twee uur durende programma.” 

Maar daarna is het feestje nog lang niet afgelopen want coverband Roundabout verzorgt de afterparty! Met een repertoire vol rock-, pop- en nieuwe hits weten zij als geen ander het feest op gang te krijgen. Verder zijn er gezellige foodstands voor de hongerigen onder ons. Zo is er naast een frietwagen, ook een pizzawagen aanwezig op het terrein. De toegang tot dit openluchtfestival is gratis, de consumpties zijn voor eigen rekening. “De organisatie wil via HAC Weekblad ook de sponsoren hartelijk bedanken voor hun bijdragen. Zonder hen was een tweede editie van La La La Lille bijna ondenkbaar! We hopen dan ook dat 29 juni een zonnige dag wordt, waarop heel wat liefhebbers van leuke muziek afzakken naar het Dorpsplein in Sint-Huibrechts Lille. La La La Lille gaat van start om 20.00 uur en bij slecht weer is er een alternatief voorzien, dus kom zeker langs!”