Brons voor Robin Didden op Open Luxemburgs Kampioenschap

REGIO – Op zaterdag 15 juni werd namen sportster Robin Didden en coach Anthony Wijnhoven van KoryoSports deel aan het laatste kampioenschap van het seizoen. In dit geval het Open Luxemburgs kampioenschap Taekwondo. De wedstrijden met een G1 ranking vonden plaats in de stad Luxemburg. De G1 staat altijd garant voor topsporters uit veel landen wereldwijd. De deelname was tevens een belangrijke voorbereiding in de richting van de Universiade in juli. 

Maar liefst 1200 sporters uit een 40-tal landen stonden garant voor een sterk deelnemersveld. In de klasse van Robin (-49 kg) waren deelnemers afkomstig uit Engeland, Canada, China, Bulgarije, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Brazilië. De wedstrijdtijd per tegenstandster was 3 x 2 minuten.  De 1e ronde werd Robin uitgeloot door haar hoge ranking. In de 2e ronde werd gewonnen met 14 – 8 van Andrea Snell uit Zwitserland. In de halve Finale verloor Robin van de uiteindelijke poulewinnaar, Madison Moore, een ervaren en professioneel ondersteunde vechtster uit de UK. 

In de 1e ronde scoorde zij 18 punten en moest Robin dealen met de 3 koppen grotere tegenstandster (!). Doch in de 2e ronde kwam deze niet meer tot scoren en hoefde Robin enkel nog 3 minpunten te incasseren door haar strategiekeuze. Robin bleek toch in staat om in enkele minuten tot een positieve oplossingsgerichte tactiek te komen. In ieder geval werd haar inzet beloond met een bronzen plak. Proficiat!

WEDSTRIJDSEIZOEN 2018/ 2019

KoryoSports kan het afgelopen wedstrijdseizoen, september 2018 t/m juni 2019, terugkijken op een groot aantal succesvolle resultaten. De grootste prestaties op een rijtje.

European Championships (U21) > 1/4 finale, Robin Didden 

Nederlands Kampioenschap >2 Goud, 1 Zilver, 2 Brons

Open Nederlands kampioenschap – G1 >1 Zilver

Open Luxemburgs Kampioenschap – G1 > 1x Brons

ILYO Open > 2e plaats Trophy Results

International Masters Limburg > 1e plaats Trophy Results

Open Zuid-Nederlands Kampioenschap > 1e Plaats Trophy Results

Genk open > 2e plaats Trophy Results

Dutch Masters > 2e plaats Trophy Results 

In 2019 zijn in totaal maar liefst 149 podiumplaatsen behaald met nog steeds, traditioneel, meer 1e plaatsen dan 2e of 3e podiumplaatsen! In totaal zijn er 65 1e plaatsen, 46  2e plaatsen en 31 3e plaatsen behaald. De KoryoSports-trainers Anthony Wijnhoven en Chantal van Dorst kunnen terugkijken met trots op deze resultaten. Daarnaast ook dank aan HAC Weekblad voor de sportieve aandacht die bijdraagt voor de motivatie en waardering voor de (top)sporters van Koryosports!