“Doar hedde de Schut!”

SOERENDONK – “Doar hedde de Schut!” Zoals ze in Soerendonk zeggen. En ja, ze hebben opnieuw nieuws omtrent het 375-jarig bestaan van het gilde. De artiesten en DJ’s van de feestavond op 31 augustus zijn bekend en de dagindeling voor de feestelijke dag met andere gildes, muziekverenigingen, DJ’s en artiesten op 1 september is rond. 

Noteer deze data in je agenda en kom kijken naar de optocht door Soerendonk. Aansluitend zijn er diverse activiteiten voor jong en oud in en rondom de grote feesttent nabij de schuilhut aan de Groenstraat in Soerendonk. Een van deze activiteiten is het ringsteken 2.0: in de Middeleeuwen was het een ruiter te paard, nu pakken ze dat op een ludieke manier anders aan! Een feest vieren ze niet graag alleen, daarom is iedereen van harte welkom en is de toegang gratis op beide dagen.

Soerendonk kermis staat weer te beginnen aan met voor ‘t Gilde de traditionele ‘Ommeganck’ op kermisdinsdag 25 juni. Op deze dag gaat de Schut onder andere met trots nieuwe actief deelnemende leden inwijden rondom de Sint-Jansboom, versierd door de buurt, op de Heuvel tussen de boerderijen! Het is mooi om daar een kijkje te komen nemen. De fiets3daagse vindt dit jaar plaats op 30, 31 juli en 1 augustus, fiets gezellig mee!  Kijk op: www.sint-jansgilde.nl. Interesse voor het gilde of wilt u al lid worden gekostumeerd of ongekostumeerd? Neem dan contact op met secretaris@sint-jansgilde.nl.