Bergrunners sneller in tweede Ekkerloop

Foto: Dimph Orbon in de Ekkerloop 2018

BUDEL – In de tweede Ekkerloop hebben de meeste Bergrunners snellere tijden neergezet dan bij de eerste loop. Dit lag ook gedeeltelijk aan het betere loopweer dan de eerste loop. Tijdens de tweede loop waren de weersomstandigheden goed. De kleinste jeugd van de Bergrunners was het eerste aan de beurt met hun 600 meter t/m 6 jaar. Jayden en Vince kwamen na over de finish in een tijd van 3.59 en 4.16 min. Op de 1000 meter behaalde Jordy een verdienstelijke derde plaats en Quinty ging op deze afstand voortvarend van start maar moest op het einde toch iets terrein prijsgeven. Hij finishte in 5.10 min. Loek Moons deed het op de 3,5 km heel goed door als tweede te finishen achter de winnaar Teun Duisters. Hij liep 26 seconden sneller dan de eerste loop. Een uitschieter was dit keer wel Hans van Vlierden. Hij liep maar liefst 3 minuten sneller op de 3,5 km. Als Hans deze tijden vasthoudt dan heeft hij zicht op een podiumplaats. Dimph Orbon die na een blessure weer langzaam in het loopritme komt, liep een halve minuut sneller. Annemie van Seggelen verstevigde haar eerste plaats in de categorie dames 60 door 34 seconden van de vorige tijd af te knabbelen. Carla Beerten liep 37 seconden sneller en bezet daarmee een tweede plaats in de categorie D-50. Hierna neemt Lissane Fransen een derde plaats in en zij liep zelfs een minuut sneller. Ook Monique van Gansewinkel liep 1 minuut sneller dan de eerste loop. Christa Vonken wilde haar eerste plaats verdedigen in de categorie D-40 en daar slaagde ze helemaal in door 15 seconden van de eerste tijd af te halen. De Bergrunners zullen ook de laatste twee lopen hun best doen om allen een podiumplek te behalen. Voor uitslagen zie www.ekkerloop.nl Bij alle groepen van de Bergrunners is nog plaats voor liefhebbers. Kom geheel vrijblijvend enkele trainingen bezoeken. Voor info: www.bergrunners-budel.nl of tel: 0031 614139196