Musical op OBS ’t Lange in Gastel

GASTEL – Het einde van het schooljaar is in zicht, wat betekent dat groep 8 bijna afscheid gaat nemen van de basisschool. Ook op OBS ’t Lange in Gastel wordt deze carrière afgesloten met een musical.

Samen met hun klasgenoten uit groep 6 en 7 speelt groep 8 dit jaar de musical “Het musical mysterie.” Stel je eens voor: een oud mysterieus theater. Het is er stoffig, het spinrag hangt in de toneelgordijnen. Op het toneel een kist vol met kleding én een zwerver. Die ligt daar lekker een dutje te doen. De strenge, voorname producent meneer Ellende geeft aan regisseur Steef Speelberg en schrijfster Saskia Stoort de opdracht om in dit verlaten theater een geweldige musical op de planken te brengen. Hiervoor heeft hij ook alvast een groep mensen ingehuurd. Steef Speelberg en Saskia Stoort moeten hiermee aan de slag. Een verhaal verzinnen, liedjes instuderen, rollen verdelen. Het blijkt al snel een enorme uitdaging. Want wát een verschillende types komen er op het toneel. Hoe moet dit ooit een hechte groep worden om een geweldige musical mee op te voeren?

En dan is daar ook nog die mysterieuze figuur die steeds onverwacht opduikt en alles in de soep laat lopen. Op dinsdag 2 juli om 12.45 uur is er een voorstelling voor de kinderen van groep 1 t/m 5. Ook zijn die middag alle opa’s en oma’s van harte welkom. Op dinsdagavond 2 juli is er om 19.30 uur een voorstelling voor alle belangstellenden. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd! Op donderdag 4 juli is er nog een laatste voorstelling voor de ouders van de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8. Vervolgens nemen zij samen afscheid van groep 8.