Okra Overpelt Centrum en Overpelt Fabriek op 2-daagse

PELT – Op maandag 3 juni waren 55 leden van Okra present om de uitstap naar Brussel en Oostende aan te vatten. Om 8.00 uur werd met de bus aan Palethe vertrokken richting Brussel.

Via Laken werd de hoofdstad binnen gereden. Zo konden de leden de Japanse toren, het Chinees paviljoen, de Koninklijke Serres, het Paleis van Laken, het Atomium en nog andere bezienswaardigheden ontdekken.  Na geduldig aanschuiven kwam de groep op de eerste bestemming aan, een echte “bruin café” La Mort Subite, waar de koffie klaar stond.

Daarna werd het eerste deel van de wandeling aangevat. Deze voerde via de Koninklijke Galerijen naar de Rue de Bouchers, Jeanneke Pis, de Muntschouwburg naar andere monumenten. Er werd onder meer “het Zinneke” een plassende hond bekeken. Als laatste gebouw werden de Gorikshallen aangedaan waarna het tijd werd om “Le Grand Café” op te zoeken. Hier werd het middagmaal opgediend. Na een koffie als afsluiter begon het tweede deel van de wandeling. Deze bracht de wandelaars naar de Grote Markt waar iedereen de mooie gebouwen bewonderde. Enkele wandelden door naar het Manneken Pis. 

Daarna werd het moeilijkste deel van de wandeling voor de voeten geschoven: bergop naar de Kunstberg. Niet verwonderlijk dat iedereen blij was om de bus terug te zien. Bij de verlaten van Brussel werden nog enkele gebouwen beschreven om dan na een vlotte reis in Vayamundo aan te komen. Eerst eten, dan de kamers, dan genieten in de bar en uiteindelijk een welverdiende rust. De dag aan zee werd door iedereen anders ingevuld. Petanquen, wandelen, winkelen in Oostende of op de markt in Bredene of zalig niets doen. Zeker is dat iedereen zich reuze geamuseerd heeft en zeker volgende keer terug meegaat… Na twee dagen mooi weer, op enkele spatje regen na, werd men op de terugreis ‘getrakteerd’ op een heuse zondvloed. Toch verliep alles zonder veel vertragingen en was iedereen tijdig terug in Overpelt.