Toekomstdag Plan voor Pelt

PELT – Op zondagvoormiddag 16 juni werd in Palethe een mogelijkheid geboden aan alle Peltenaren om mee te denken aan het grote Plan voor de Toekomst. Zo’n goeie zestig mensen waren aanwezig. Iedereen werd ontvangen met koffie en bijbehorende koffiekoek en ook na het hele gebeuren werd men voor het intensieve werk beloond met een uitgebreide lunch. Nadat burgemeester Frank Smeets de doelstellingen van die dag had uitgelegd kon participatiemedewerkster Greet Sleurs verder gaan met uitleg over de werkwijze van die dag. De aanwezigen werden ingedeeld in werkgroepen betreffende zes thema’s: welzijn, milieu, ontwikkeling van de handelszones, vrije tijd, mobiliteit en inrichting van de publieke ruimte. Thema’s dus waar veel bewoners maar ook handelaars dagelijks mee te maken krijgen. In de verschillende werkgroepen werd vervolgens overlegd, werden ideeën aangebracht en op het prikbord geschreven om zo uiteindelijk tot een aantal voorstellen te komen. Zo werd bijvoorbeeld het probleem van het drukke verkeer in de Heerstraat aangekaart, groen op straten en pleinen, fietspaden, enz… Tekenaar Stijn Lauwers was uitgenodigd om de diverse meningen en ideeën zoals hij daar uiterst bekwaam in is direct op papier neer te zetten.  Het gemeentebestuur zal al deze mogelijkheden onderzoeken en concreet maken in het meerjarenplan 2020-2025. Dit plan wordt uiteindelijk besproken tijdens de gemeenteraad in december.