Topsamenwerking ZPK Budel en de Bokkerijders tijdens Stadstriatlon Weert

CRANENDONCK – Vorig weekend was in Weert het tweede weekend van de stadstriatlon. Een event waar veel sporters in verschillende disciplines topprestaties leverden op zowel professioneel als recreatief niveau. Er werd niet alleen individueel gepresteerd, ook in trio’s werden topprestaties neergezet. 

Een samenwerking tussen de zwemmers van ZPK Budel, de fietsers van De Bokkerijders en diverse lopers resulteerde in vier Cranendonckse trio’s die het vuur aan elkaars schenen legden om zo snel mogelijk een achtste triatlon te finishen. Namens zwemclub Budel mochten Rick en Dyon de Greef, Edward van Nijmweegen en Elly Scheepers het spits afbijten in het water van het blauwe meertje. Aan de kant stonden namens de Bokkerijders Marco Verdonk, Jeroen van de Mortel, Rudy Duisters en Laurens Kessels te popelen om op hun fietsen te springen en de keiharde wind te trotseren. Met gemiddeldes van bijna 40 km/h, waarbij stayeren in een triatlon niet mag, vlogen ze over het parcours. Daarna namen de hardlopers het stokje (in dit geval een chip) over. Erik de Laat, Robin van de Kruis, Rudy Verhees en Anja Schouten mochten de race afmaken door ieder het hardloopparcours twee keer rond te rennen. Na de supersnelle races bleek de samenwerking geslaagd. De drietallen pakten alle drie de podiumplekken voor de triatlontrio’s. Het snelste team werd  overall zelfs derde in de achtste triatlon. Een hele prestatie natuurlijk!  Er waren dus twee individuele sporters die Rick, Marco en Erik in hun eentje voor bleven. Duim omhoog voor deze toppers! Volgend jaar willen de verenigingen de samenwerking nog eens aangaan en dan deelnemen op de kwart-triatlon. Dat betekent wel dat ze dus nog flink aan de bak moeten. Lijkt de triatlon je gaaf, maar zie je alle drie de disciplines in je eentje niet zitten. Laat het gerust weten, dan zetten we samen Cranendonck op de kaart. Meer info op  info@zpkbudel.nl of kijk op de website: www.zpkbudel.nl