Veel jeugd aan de start bij de tweede Ekkerloop

Job Aarts finisht op de 600  meter

BUDEL – Bij de tweede Ekkerloop was er een grote opkomst van de jeugd. Een honderdtal kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar stonden aan de start in verschillende categorieën. Bij elke start was het al een sprint om als eerste op kop van het lopers velt  te komen. De gratis deelnamen van de jeugd aan deze Ekkerloop wordt mogelijk gemaakt door J & J schilderwerken. Bij de volgende Ekkerloop zal daar vanwege dit grote aantal deelnemende jeugd extra aandacht aan worden besteed.  Bij de 600 meter t/m 6 jaar was Ferry v d Dungen een seconde sneller dan Hein Steijvers bij de jongens en bij de meisjes zegevierde Doutse Meurkens met ruime voorsprong.  Op de 600 meter 7 t/m 9 jaar bleef Lars Seijbrands Ravi de Laat en Lenn Snelders een paar meter voor. Juul v Horne was bij de meisjes weer de snelste met dit keer Floortje Derks als tweede. Op de 1000 meter ging Joep v Cranenbroek deze keer als eerste over de finish kort gevolgd door Fedde de Laat en Bram Seijbrands en bij de meisjes was weer Riele Mae Kersten de anderen te snel af. De 3,5 kilometer werd weer gewonnen door Teun Duisters met ruime voorsprong op de jeugdige Loek Moons en Bram v Lier. Ook bij de dames was de jeugd hier het snelste, Evi de Laat zegevierde  voor Anouk Linders. De 7 kilometer leverde weer een overwinning op voor Rob Janssen voor Eddy Moors. Bij de dames ging deze loop Evelien Mertens als eerste onder het finishdoek door. Eric de Laat was op de 10,5 kilometer weer een klasse apart en hij finishte dan ook met ruime voorspong op Sander Steijvers die de tweede plaats voor zich op eiste. Bij de jeugdteams is het na twee lopen alleen als maar spannender geworden. De tijdsverschillen zijn zelfs kleiner geworden. Op de 1000 meter haalde het team van SV Budel JO11-1 met enkele seconde het meisjes team van The Winners in. Het verschil is nog 14 seconden in het voordeel van de meisjes. Bij de 600 meter is het verschil nog kleiner namelijk 2 seconden. De teams van SV Budel JO9-1 en SV Budel JO8-1 zullen dan ook volgende keer hun beste beentje voor zetten om als sterkste team naar voren te komen. Woensdag 19 juni is de derde Ekkerloop en op woensdag 26 juni is alweer de laatste loop van 2019 met de prijsuitreiking en het uitreiken van de herinnering voor diegene die driemaal hebben deelgenomen. Voor alle uitslagen en foto’s zie de site: www.ekkerloop.nl