Zomer in het park

HAMONT-ACHEL – De stad Hamont-Achel is een Goe Gespeeld-gemeente en zet sterk in op speelmogelijkheden voor de Hamont-Achelse jeugd. Spelen is namelijk gezond en goed voor de sociale, cognitieve en motorische ontwikkeling van kinderen. Maar spelen… dat is ook gewoon heel leuk! Daarom organiseert het Huis van het Kind voor het tweede jaar op rij ‘Zomer in het Park’. Het stadspark wordt in dat kader tijdens de vakantie drie keer omgetoverd tot een belevingsplek vol avonturen om te ontdekken. Zo vieren we de zomer en maken we ook van deze editie weer een feest. 

Het startschot voor ‘Zomer in het Park’ wordt eind juni gegeven. Op de laatste schooldag om precies te zijn. Jong Hamont-Achel kan dan letterlijk de zomer inspringen, want jumpen en chillen zal deze namiddag centraal staan. Het stadspark wordt gevuld met obstakelbanen en trampolines en in de loungehoek vind je hangmatten terug. Er wordt gestart met een grote picknick vanaf 12.00 uur. Je kan je eigen lunch meebrengen, maar er zullen ook foodtrucks met zomerse hapjes en drankjes aanwezig zijn. 

Kinderboerderij en -dorp

Op woensdag 24 juli komen er in het stadspark heel bijzondere gasten op bezoek. Je kan er dan namelijk konijntjes, eendjes, geitjes en een pony komen voeren en aaien op de kinderboerderij. Woensdag 14 augustus wordt er op deze locatie een heus kinderdorp gebouwd, compleet met kleine huisjes, tafeltjes en stoeltjes, een glijbaantje en wipwap, een kasteeltje… Kinderen kunnen er hun fantasie de vrije loop laten gaan. 

Alle activiteiten binnen ‘Zomer in het Park’ zijn gratis en vrij toegankelijk. Ontmoeten en spelen staat er centraal. Meer weten over deze verschillende activiteiten? Neem een kijkje op www.hamont-achel.be/activiteitenoverzicht