Tensor Turners presteren op Limburgs Kampioenschap in Vaals

WEERT/VAALS – Afgelopen zaterdag was het de laatste wedstrijd van het seizoen en niet de minste, de Limburgse Kampioenschappen. Voor deze wedstrijden reisden maar liefst 31 Tensor Turners af naar Sporthal Citta Fit in Vaals. Onder hen ook enkele turners uit de gemeente Cranendonck.

Op zaterdagochtend mochten de mannen van Tensor aantreden om het Limburgs Kampioenschap te turnen. In alle vroegte waren zij naar Vaals gereden, aangemoedigd door ouders, broertjes en zusjes en familie
. De benjamins van de talentendivisie (Rune Faber, Mik Geerligs, Kevin van der Heijden (Budel) en Tijs Salmans) behoorden tot de jongste deelnemers van de wedstrijd. Zij stonden op deze vroege ochtend fit en met gezonde spanning op de wedstrijdvloer. Dit bleek meteen op ringen waar alle jongens top-oefeningen neerzetten. Daarna was het tijd voor sprong en brug. Ook hier werd mooi geturnd. Op rekstok lukte de borstwaartsom en op vloer en voltige werden ook mooie oefeningen neergezet. Op deze wedstrijd werd Tijs 4e, Kevin 6e, Rune 10e en Mik eindigde zijn allereerste wedstrijd met een 11e plaats.

Ook de instappers van de 2e divisie (Pim Kirkels (Gastel), Kiano van der Laar en Thomas de Leeuw) waren al vroeg uit de veren. In een sterk deelnemersveld streden zij voor het eremetaal. Pim turnde de beste wedstrijd van het seizoen en verbeterde zichzelf op elk toestel. Zijn brugoefening behoorde tot een van de beste van de dag. Thomas vond de wedstrijd nog wel spannend, waardoor sommige dingen wat minder lukte dan normaal. Hij blonk wel uit met een mooie ringenoefening. Kiano liet zien wat hij kon en turnde met zijn springbenen naar de top drie van de dag op zowel vloer als sprong. Uiteindelijk mocht Pim door zijn geweldige wedstrijd de bronzen medaille mee naar huis nemen. Thomas werd 6e en Kiano werd 9e.

In de tweede wedstrijd van de dag waren de instappers van de 1e divisie en de jeugdturners van de 4e divisie aan de beurt.

 Milan Beek, Niels Boelens (Budel-Schoot) en Stan Smits Van Waesberghe komen uit in de instap 1e divisie. Deze categorie is in Limburg niet heel groot, er is slechts één andere turner uit Sittard. Het hele seizoen is er onderlinge rivaliteit tussen deze vier mannen en dit werd afgesloten met een hele mooie wedstrijd in Vaals. Alle drie de mannen hebben hun puntenrecord verbroken en prachtige oefeningen laten zien. Uiteindelijk won Niels met een klein verschil op de nummer twee het goud en is hij Limburgs Kampioen 2019. Stan kreeg de bronzen medaille en Milan werd als eerstejaars instapper mooi 4e.

Bij de jeugd 4e divisie kwamen Freek Driessen, Nordin van Mierlo (Budel) en Vince Weekers in actie. De jongens turnende een heel stabiele wedstrijd. Na een heel jaar hard te hebben gewerkt in de nieuwe turnhal heeft dit geleid tot een zeer mooi resultaat, met een 1e plaats voor Freek en een 3e plek voor Nordin. Vince viel net buiten het podium met de 4e plek, maar heeft een enorme vooruitgang laten zien ten opzichte van vorige wedstrijden.

Het seizoen zit er nu op voor deze mannen en zij kunnen weer nieuwe dingen gaan leren voor de wedstrijden van volgend jaar seizoen. 

Voor het volledige wedstrijdverslag en meer info zie www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert