Open Dag Imkervereniging ‘t Wilgenroosje

BUDEL – Op zondag 30 juni organiseert imkervereniging ’t Wilgenroosje Cranendonck haar jaarlijkse open dag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het is een voortreffelijk voorjaar geweest voor de bloemen en planten en daar hebben de  bijen dan ook gretig gebruik van gemaakt. Er is dit voorjaar dan ook volop honing die verkocht wordt in ons winkeltje, samen met nog andere bijenproducten. De Immenhof is weer een plaatje om te zien, de tuin is nu op zijn mooist. Met meer dan 600 planten, is het dan ook een waar kleurenpalet om te zien. De vrienden van de Immenhof hebben wederom gezorgd dat iedereen die dag weer kan genieten van de tuin. Uiteraard zijn de imkers aanwezig die iedereen deskundig uitleg kunnen geven over het leven van de bij, iedereen kan dan ook kijken in de open bijenkast die in de tuin staat opgesteld. Verder loopt er door de tuin een tentoonstelling over het imkeren van vroeger met oude bijenkasten, korven en materialen die toen werden gebruikt door de imkers. Manden en korfvlechters zijn aanwezig om hun vaardigheden te laten zien. Onder begeleiding kunnen kinderen bijenhotels maken. U kunt onze lekkere honingwafels proeven en het oude recept is gratis verkrijgbaar. Mocht u uw kennis na dit alles willen testen, dan kan dit via ons elektronische informatiezuil. De Immenhof is gelegen achter in de Broekkant te Budel. Meer info op www.wilgenroosje.nl