Reis Werelds Weert last-minute uitgebreid

Vier dagen voor Werelds Weert, het thema van koopzondag 30 juni in de Weerter binnenstad, is de wereldreis nog extra uitgebreid. Naast de al gepubliceerde landen kunnen bezoekers nu ook terecht in Ierland.

De binnenstad van Weert herbergt producten en gerechten van over de hele wereld, dus we kunnen met recht spreken van Werelds Weert! De koopzondag van juni transformeren de straten en pleinen tot feestelijke landenthema’s, inclusief bijzondere winkelacties, ludieke activiteiten en speciale menu’s bij de lokale horeca-etablissementen.

Centrummanagement Weert presenteert samen met BIZ Ondernemers het feestelijke thema. Diverse ondernemers, al dan niet gebundeld op straatniveau, organiseren op zondag 30 juni ludieke activiteiten op de straten en pleinen.

Internationale reis
Bezoekers van de Weerter binnenstad beleven tal van activiteiten tijdens hun reis rond de wereld in één dag. Zo worden verschillende stijlvolle auto’s tentoongesteld, klinkt live muziek in de straten, vinden er schilder- en dansdemonstraties plaats en serveren horeca diverse bij de landenthema’s passende gerechten. Bij State of Art in de Van Berlostraat kunnen liefhebbers bovendien in een racesimulator stappen. Naast Italië, USA, Engeland, Spanje, Frankrijk, Nederland, Limburgs Land en Mexico staat nu dus ook Ierland op het programma van het wereldse dagje uit. Dit thema wordt ingevuld met proeverijen van whiskey, fish and chips en Irish stew en vinden bezoekers in de verlengde Beekstraat.

Laatste zondag van de maand
Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Weert, waarbij winkeliers de deuren openen van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens de koopzondag kunnen bezoekers gratis parkeren in de stad, met uitzondering van parkeerlocaties met een slagboom. Koopzondag 28 juli staat in het teken van Springkussendag, waarbij verspreid over de straten tal van kleurrijke springkussens en stormbanen worden opgebouwd.