Sterke Flanders Cup voor Max Vlassak

HAMONT/LOKEREN – Ondanks het hete weer stond de Flanders cup in Lokeren afgelopen zondag op de agenda van Max Vlassak.

De Hamontenaar schreef zich zowel in voor kogelstoten als voor discuswerpen. Aan het toernooi namen veel internationale atleten. Vooraf had Max al ingecalculeerd dat hij, als laatstejaars belofte tussen deze topatleten, waarschijnlijk geen podium plaats zou behalen. Max had als doelstelling vooral constant te werpen en eventueel mogelijk zijn PR scherper te stellen. Bij een temperatuur van ±30°Celsius werd gestart met discus. Met 46.40 meter plaatste Max zich onverwacht als 3e. Een mooie start. Een uur later werd gestart met kogelstoten in een veld aan elkaar gewaagde atleten. Dit werd een superspannende wedstrijd. Van de 6 worpen was er 1 ongeldig, maar Max presteerde het om al de andere 5 worpen telkens weer zijn PR te verbeteren.

En met een schitterende 16.96 m wist hij zich toch als 3e te plaatsen. Een verbetering van 39 cm (!). Een geslaagde dag, zeker omdat hij toch weer twee keer op het podium belandde (langs zijn grote idool Filhip Milanov). Ook de nummer 2 Nederlander Remco Goetheer is geen kleine jongen. Dat maakt Max’ podiumplaats er alleen maar mooier op. Max en zijn trainer Ronald Becker kunnen positief vooruitkijken naar het Belgisch kampioenschap voor Beloften aanstaande zaterdag.  Max Vlassak staat nu derde aller tijden bij de beloften outdoor. Hij bezet de 12e plaats bij alle categorieën aller tijden.