Nederlands Motoballteam speelt goed EK

BUDEL – Het Nederlands motoballteam, in feite allemaal spelers van MBV Budel, nam afgelopen week deel aan het EK Motoball te Rheinstetten/Mörsch. De eerste wedstrijd tegen het Russische team zette het motoballteam uit Budel een prestatie neer, die menigeen deed verbazen. De wedstrijd kende een gelijk opgaande strijd en score, waarbij het Nederlandse team enkele keren brutaal de leiding nam. In het begin van de vierde manche stond Budel nog met 4-3 voor. Pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd kon het Russische team de wedstrijd met drie doelpunten in zijn voordeel beslissen en won alsnog met 6-4. Hierbij moet zeker het sublieme keeperswerk van Chris Aikens vermeld worden, die het hele verdere toernooi een erg sterke indruk maakte. Ook de tweede wedstrijd tegen Duitsland hielden de Nederlandse spelers het Duitse team goed onder controle. Weliswaar scoorde Nederland geen doelpunten, maar hoefden maar drie tegengoals te incasseren. In deze wedstrijd kreeg Nederland een flinke domper te verwerken. In het begin van de wedstrijd kwam Carlo van Geldrop lelijk ten val op het talud van de ballenvanger mede door een zetje, dat hij kreeg van een Duitse speler. Bij deze val brak hij zijn bovenarm en moest een operatie ondergaan in een ziekenhuis in Karlsruhe. Voor het team ontstond hierdoor een moeilijk in te vullen plek, aangezien Carlo de enige linksbenige speler is. Ondanks het verlies van deze belangrijke speler won het Nederlandse team de wedstrijd tegen Wit-Rusland met 3-5 en plaatste zich voor de kruisfinales. Ook in de wedstrijd tegen Frankrijk zette het team uit Budel een sterke prestatie neer. Deze wedstrijd werd nipt verloren met 4-3. In de kruisfinale moest Nederland als vierde geplaatste het opnemen tegen de eerst geplaatste en dat was Duitsland. Duitsland liet zich dit keer niet verrassen en zette een tandje bij. De wedstrijd werd door Duitsland gewonnen met 8-1. Nederland kwam als tegenstander voor de derde plaats de verliezer van de wedstrijd Rusland-Frankrijk tegen. Dit was Frankrijk, die met 7-1 van Rusland was verloren in de kruisfinale. Ook Frankrijk had geleerd van de eerste ontmoeting met Nederland en ook zij lieten zich dit keer niet verrassen. De wedstrijd werd door Frankrijk met 8-1 gewonnen, waardoor Frankrijk als derde eindigde en Nederland als vierde. Voor een volgepakt stadion met bijna 5000 toeschouwers werd de finale gespeeld tussen Duitsland en Rusland. Rusland won met 7-5 in een zinderende wedstrijd en mag zich weer een jaar Europees Kampioen Motoball noemen. Het Nederlandse team kan met trots terugkijken op dit EK en heeft een heel goede prestatie geleverd, door als vierde in dit EK te eindigen. Zij kunnen zich nu weer concentreren op de competitie. De eerste thuiswedstrijd is 20 juli a.s. De wedstrijd begint om 18:00 u. Tegenstander in deze wedstrijd is het sterke team van MSC Taifun Mörsch. MBV Budel kan dan alle steun van de supporters weer goed gebruiken.      

Foto Op de foto tast de keeper van Frankrijk mis bij een vrije trap van Miel Looijmans.