Tweede editie Konzjee: dubbel zo groot, dubbel zo gezellig

HAMONT-ACHEL – Dit jaar start het verlof met het evenement Extra Konzjee. Op 12 juli is iedereen welkom op dit gratis evenement dat deze keer niet enkel doorgaat op het plein achter, maar ook op het Marktplein aan de voorkant van het stadhuis.  

“Dit jaar hebben we de handen in elkaar geslagen met enkele lokale horeca ondernemers,” vertellen Jelle Rijcken, Bram Van Langendonck en Frank Bax van De Heren vzw, die de organisatie in handen heeft. “Zo wordt het evenement dit jaar nog groter en gezelliger dan in 2018!” 

Vorig jaar bracht de eerste editie van Konzjee al zomerse beats, een relaxte locatie en heel wat bezoekers samen om zo  de vakantie in te zetten. Dit jaar doen ze er nog een schepje bovenop, want in plaats van één, zijn er nu twee Konzjee area’s. “Aan de achterkant van het stadhuis kan iedereen terecht voor de reeds gekende Konzjee Afterwork formule,” leggen de mannen uit. “Niet enkel serveren we onder andere zomerse cocktails, zijn er weer diverse foodtrucks aanwezig met sushi, bagels en pizza, maar ook muzikaal zorgen we voor echte summervibes. 

Zo zullen Dj Hedge, Taste of Sound en DJ Team Ongeremd er het beste van zichzelf geven.” Aan de andere kant van het stadhuis staat Café Konzjee opgesteld. Vier lokale cafés zullen hier drankjes aanbieden en op het podium zullen live bands zorgen voor een hoog rock & roll gehalte. De Rollercoasters komen langs, Jullke is van de partij en ook dj Erik-Jan de Sterke zal op dit podium aantreden. “Zo proberen we voor iedereen wat wils te bieden,” gaan de heren verder. “Aan de ene kant is er relaxte house en dance muziek, aan de andere kant hebben we live muziek van diverse bandjes.” En ook bij Café Konzjee wordt aan de innerlijke mens geacht want er zal een heuse American Foodtruck aanwezig zijn. De cafés die dit jaar meewerken aan dit evenement zijn De Pebbles, De Klok, De Vègtes en De Burg. 

Het centrum van Hamont zal op vrijdag 12 juli dus bruisen in zomerse sferen. De inkom is gratis en ook dit jaar gaat de opbrengst naar vzw Akindo, een organisatie die vakanties biedt voor kinderen en jongeren uit maatschappelijk kwetsbare milieus. “Vorig jaar ging onze opbrengst, maar liefst €2000, ook naar Akindo. Momenteel is de vzw bezig met het uitwerken van een muziekproject dat dankzij dit evenement tot stand is kunnen komen. Hopelijk kunnen we ook dit jaar een mooi bedrag bij elkaar krijgen om dit doel te steunen zodat ze weer kunnen investeren in een nieuw project. Want wij vinden dat iedereen op congé moet kunnen gaan!” De inkom tot Extra Konzjee is gratis en iedereen is welkom vanaf 15.00 uur. 

Op zaterdag 13 juli wordt, in samenwerking met de stad Hamont-Achel, Cinema Konzjee georganiseerd. Ook deze keer worden er twee topfilms vertoond in de openlucht op het grote scherm. ’s Middags draait vanaf 14.00 uur de film ‘Hoe tem je een draak 3’ en om 21.00 uur staat de kaskraker ‘Bohemian Rapsody’ op het programma. Daarna is er een live concert van Lema waar iedereen, niet enkel het filmpubliek natuurlijk welkom is. Ook op deze dag zal het niet ontbreken aan lekkere cocktails en een lekker hapje! In aanloop naar Extra Konzjee worden er via de Facebook- en Instagrampagina nog leuke acties georganiseerd waarbij je kans kan maken op een Konzjee pakket. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten. De volgende actie wordt gehouden op 30 juni, de livestream start om 13.30 uur.