Bij Bartje én Mariënburght: stoeien met de koeien!

BUDEL – Op vrijdag 21 juni had boer Mark van De Hughtenhoeve in Maarheeze alle kindjes van KOV Bij Bartje en de opa’s en oma’s van Zorgcentrum Mariënburght uitgenodigd om op zijn boerderij te komen stoeien met z’n koeien. Daar aangekomen mocht iedereen een bezoekje brengen aan de grote stallen waar maar liefst 120 koeien stonden te loeien. Voor de opa’s en oma’s kwamen er veel herinneringen naar boven over hun eigen jeugd op de boerderij. De kalfjes waren natuurlijk om ‘op te vreten’! En wat sabbelen ze lekker aan je vingers! En de stoerste kindjes mochten zelfs een keertje mee op de tractor. Daarna werd er een bezoekje gebracht aan het boerderijwinkeltje waar heel wat lekkere dingen zoals melk, kaas, eieren en verse sapjes werden gekocht. Na de rondleiding trakteerde boer Mark nog op koffie, sap en cake.