Bosstraat, Hamonterweg en Thomas Watsonlaan officieel heropend 

HAMONT-ACHEL / PELT – Onder een stralende zon werd maandagavond 24 juni de heropening van de Bosstraat, de Hamonterweg en de Thomas Watsonlaan gevierd. De werken die hier sinds de zomer van 2017 plaatsvonden werden recent immers afgerond. De verschillende wegen werden daarbij uitgerust met een gescheiden riolering, veilige fietspaden en een gloednieuw wegdek. Reden genoeg voor het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de gemeentebesturen van Hamont-Achel en Pelt, verschillende partners, handelaars en inwoners om het glas te heffen. 

Verkeersveiligheid

De werken gingen 2 jaar geleden van start en kenden in elke straat een gelijkaardig verloop. Zo lag de focus in eerste instantie steeds op de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel. Zo wordt het zuiveringsproces van het afvalwater immers geoptimaliseerd en wordt ook de grondwaterbevoorrading versterkt, wat enkel positieve gevolgen heeft voor lokale fauna en flora. Vervolgens werd de focus verlegd naar de aanleg van vrijliggende fietspaden. Op verschillende plaatsen werd bovendien een fietsoversteekplaats aangebracht, zodat fietsers op een veilige manier – in twee keren – de vaak drukke wegen kunnen oversteken. Tot slot richtten de medewerkers zich op de aanleg van een nieuw wegdek, waarvan het laatste in mei 2019 werd afgerond. 

Stalen ros

De gemeentebesturen maakten van de gelegenheid gebruik om de gloednieuwe fietspaden in te fietsen. Beiden vertrokken vanuit eenieders gemeentehuis op hun stalen ros richting de receptieplaats. Nadien volgde een woordje van burgemeesters Rik Rijcken en Frank Smeets, die elk stilstonden bij het belang van verkeersveiligheid. Aansluitend volgde een gezellige receptie, waar alle aanwezigen genoten van een hapje en een drankje.