Merel van Breugel straalt succesvol in Ahoy!

ROTTERDAM In Ahoy Rotterdam werd in het weekend van 21 juni het NK turnen gehouden. Door de prestatie op de bondsfinale 2e divisie, waar Merel als 6e eindigde, mocht ze dit weekend turnen in het sportpaleis van Ahoy. Een super gave ervaring om hier tussen de top en subtop van Nederland te staan.

Op vrijdag begonnen we met de podiumtraining. Het is toch even wennen om op een podium te trainen in plaats van de vloer. Met een tevreden gevoel sloot ze deze training af.

Op zaterdag was het dan zover, de Ahoycup supplement A. Voor het eerst een wedstrijd turnen in de 1e divisie. Spannend maar Merel was er klaar voor. Ze opende haar wedstrijd schitterend met haar vloeroefening. Op sprong liet ze ons even in spanning maar uiteindelijk sprong ze een hoge tsukahara gehoekt. Bij brug liet Merel voor het eerst haar nieuwe oefening zien. Heel knap aangezien ze deze pas een kleine week op de wedstrijd-brug turnde. De laatste ronde was balk, ook hier kende Merel haar beste oefening van het seizoen. Het is al super knap en gaaf om in Ahoy te staan, maar het feestje is pas echt compleet als Merel na vier toestellen gewoon op de 6e plek geëindigd blijkt te zijn!

Zondag mocht Merel nogmaals aantreden in het sportpaleis. Ditmaal voor de toestelfinale brug, hiervoor had ze zich geplaatst omdat ze op de bondsfinale toestelkampioen is geworden. Heel gaaf om tegelijk met de eredivisie, met onder andere Epke Zonderland, in de zaal te turnen. De spanning was dus ook wat meer aanwezig dan zaterdag. De oefening verliep niet vlekkeloos maar ze stond er wel mooi. Een hele gave ervaring die Merel niet snel zal vergeten. Dit weekend was een mooie afsluiter van een top seizoen en Merel mag nu lekker gaan trainen om volgend jaar in de eerste divisie uit te komen.