Zeer natte derde Ekkerloop

BUDEL – Het was een spannende dag afgelopen woensdag. Regelmatig werd de buienradar geraadpleegd om de kijken hoe het weer er om 19.00 uur uit zou zien. Voor de organisatie een moeilijk besluit om te beslissen of de loop nu wel of niet door te laten gaan. Op het allerlaatste moment kon toch nog gestart worden.

De jongens en meisjes 600 meter t/m 6 jaar konden van start. En ook de derde loop waren Sem van Rooy en Doutse Meurkens de andere deelnemers te snel af. Ditzelfde beeld speelde zich af bij de categorie 7/m 9 jaar waar Lars Seijbrands en Juul van Horne als eerste over de finish gingen. Ook de 1000 meter kende geen verrassingen hier wist Ties van Cranenbroek en Riele Mae Kersten de overwinning binnen te halen. Bij de jeugdteams op de 600 en 1000 meter zijn de verschillen zeer klein en daar staan de plaatsen nog lang niet vast. Er zal nog hard gelopen moeten worden voor een eerste plaats.

De start van de 3,5-7-10,5 kilometer dreigde in het water te vallen maar omdat er geen onweer dreigde kon toch nog gestart worden in de regen. Na ongeveer 10 minuten na de start klaarde het helemaal op en was het nog prima loopweer. Loek Moons kwam op de 3,5 km. als eerste doorweekt over de finish gevolgd door Wouter Hollink en Rudy Philippe. Bij de dames was Evi de Laat weer de snelste voor Annemie van Seggelen. Eddy Moors zegevierde op de 7 km. voor Geert van Otterdijk en Geert Hertogs. Bij de dames kwam Evelien Mertens als eerste onder het finishdoek door. Tenslotte was Eric de Laat op de 10 km de anderen vele meters voor. Woensdag was de laatste loop van de Ekkerloop 2019. Volgende week leest u hier meer over. Voor alle uitslagen en foto’s zie de site www.ekkerloop.nl 

Foto: Jongens op de 600 m. van 7 t/m 9 Foto: Ton Krabbendam