ZoMareserAvond weer een geslaagd evenement

MAARHEEZE – Op vrijdag 21 juni werd de ZoMareserAvond georganiseerd. Om 18.00 uur begonnen de jeugdslagwerkertjes onder leiding van Ron Colbers aan een drietal leuke muziekstukken op marimba, djembé en drumstel. Het derde stukje was zelfs een eigen compositie van de deze slagwerkers waarbij het publiek werd uitgenodigd om mee te zingen. Tevens werden de fonkelnieuwe oefen marimba’s gepresenteerd. Deze kleine broertjes van de grote marimba zijn speciaal voor de leerlingen van de PvB gemaakt en kunnen mee naar huis, zodat ook thuis geoefend kan worden. Weer een mijlpaal in het streven in een andere manier van opleiden en enthousiasmeren van de jonge muzikanten. Nadat het opleidingsorkest een gevarieerd optreden had verzorgd was het tijd voor de “Heel Mares Bakt” wedstrijd. Na een zorgvuldige jurering door Kelly, Karin en Geoffrey bleek Riny Nijhof uit Maarheeze de lekkerste taart te hebben gebakken en Sandra Dekkers uit Budel-Dorplein de leukste taart. Beide dames kregen daarvoor een gouden tulband uitgereikt en de deegrol met inscriptie. Hierna was het de beurt aan het klein orkest, onder leiding van Henk van Moorsel, die muzikaal steeds weer een stap maakt en inmiddels als orkest een eigen klank heeft ontwikkeld. Koor Port Vocalis en aansluitend het Groot Orkest sloten ieder met een eigen gevarieerd repertoire de muzikale avond af. Tussen de optreden door was er voor de vele bezoekers volop gelegenheid om te genieten van de marktkramen, de heerlijke taarten, smakelijke hamburgers en natuurlijk de originele en gevatte presentie van Lieske. 

Foto De deelnemers aan de bakwedstrijd met links de beide winnaars: Sandra Dekkers (de leukste) en Riny Nijhof (de lekkerste) en rechts de juryleden Geoffrey Kolijn, Karin v.d. Kruijs en Kelly Rooymans.