Zomer Voorspeelochtend Muziekschool Grensland

HAMONT-ACHEL – Op zondag 23 juni heeft Muziekschool Grensland het schooljaar afgesloten met de Zomer Voorspeelochtend. In zaal de Posthoorn in Hamont konden de 150 leerlingen van de muziekschool laten zien wat ze het afgelopen schooljaar hebben geleerd. Veel leerlingen hebben eerder dit schooljaar tijdens het solistenconcours hun “solo” optreden laten beoordelen door een vakjury. Nu was het de beurt om samen met andere muzikanten, in groepjes van wisselende samenstellingen te laten zien dat ook het samenspelen leuk, en soms verrassend is. De slagwerkers hebben weer laten zien hoe veelzijdig de mogelijkheden zijn. De Notenkrakers bestaande uit de jongste leerlingen op instrument wisten het publiek te verrassen door hun optreden te combineren met zang. Samen muziek maken is een belangrijk aspect in de opleiding bij muziekschool Grensland, om zo de stap naar Harmonie of Fanfare zo makkelijk mogelijk te maken. Ook werden tijdens de Zomer Voorspeelochtend de diploma’s en getuigschriften uitgereikt door vertegenwoordigers van de Gemeenten Hamont Achel en Cranendonck, namens Hamont Achel was Schepen Jef Plas aanwezig, namens Cranendonck was Wethouder Frans Kuppens aanwezig. Beide gemeenten willen hiermee het belang van HaFaBra onderwijs binnen hun kern onderstrepen.

Foto: de leerlingen die een diploma of getuigschrift in ontvangst mochten nemen.