Clubkampioenschappen Turnlust

BUDEL – Vorig weekend vonden ter afsluiting van dit turnseizoen, de clubkampioenschappen plaats bij Turnlust. Op zaterdag 22 juni turnden de wedstrijdgroep, plusgroep en jong talenten hun wedstrijd en op zondag 23 juni was het de beurt aan alle recreatieve turnsters. 

In de eerste wedstrijd van dit weekend turnden alle meiden van de bovenbouw. Veel van hen probeerden ook al nieuwe elementen uit in hun oefening ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bij de jeugd meisjes eindigde Eline Vogels op de eerste plaats. Fleur Slegers werd 2e en Audrey Naus kreeg de bronzen medaille omgehangen. Bij de junioren/ senioren eindigde Maudi op den Buijsch op het hoogste podium en was er een gedeelde tweede plaats voor Ine Eijkens en Jesssie Kissen. 

De tweede wedstrijd turnden de meisjes van de onderbouw. Ook hier kon al het publiek genieten van mooie oefeningen. Bij de wedstrijdturnsters D1 werd de wedstrijd gewonnen door Auke Geenen. Lore Doeswijk won het zilver en Sanne Seijkens eindigde op de 3e plaats. Bij de D2 won Roos van Kerkhoven de gouden medaille. Julie La Fazia werd 2e en Daphne Hennekens eindigde op de derde plaats. Ook de meisjes die pas komend jaar voor het eerst op wedstrijd gaan, lieten mooie oefeningen zijn. Bij de pré-instap N3 eindigde Merle Mennen op de eerste plaats, op de voet gevolgd door Senna Pasveer. Lana Janssen won het brons. Luca Kramer haalde het hoogste aantal punten bij de pre-instap D1. Lore Bernaerts won het zilver en Lieke Boelens eindigde op de derde plaats. Dan de jongste meisjes van deze ochtend de pré-pré-instappers. Evi Sanders eindigde op de eerste plaats. Toke van der Kruis werd, met een heel klein verschil, tweede en Kiara de Laat won de 3e prijs. 

Op zondagochtend turnden de recreanten in niveau R1 en R3. Bij de R1, het hoogste recreanten niveau, eindigde Lenneke de Windt op de eerste plaats. De tweede plaats was voor Fay Groenen en Fem van Leeuwen werd derde. Bij de R3, waar maar liefst 23 meisjes hun turnoefeningen lieten zien, won Jackie Gruyters de gouden medaille. Zilver was voor Bobbi Hulsen en brons voor Juultje de Jager. 

In de tweede wedstrijd op zondag turnden de niveaus R2, R4 en supplement H. Indy Janssen won de wedstrijd bij de R2. Resa Vaesen eindigde hier op de tweede plaats van Esmée Wilbers en Fleur Wilbers werden samen 3e. In niveau R4 was het hoogste podium voor Miley Jansen. De zilveren medaille werd gewonnen door Benthe van Lieshout en het brons ging naar Maud Schasfoort. De turnsters die al op de middelbare school zitten, turnden hun oefeningen in supplement H. Hier won Marieke Wemmenhove het goud en eindigde Jeffie Zhang op de 2e plaats. Angélique Wilmsen werd in deze categorie derde. 

Natuurlijk kregen alle turnsters die buiten het podium vielen ook een mooie medaille ter herinnering aan dit leuke turnjaar. Voorzitter Willeke Vos hield nog een mooi praatje tijdens de prijsuitreiking en wethouder Lemmen kwam speciaal een kijkje nemen in de turnhal en reikte ook de medailles uit. 

Komende week zijn de laatste lessen bij Turnlust. Daarna gaan we van 1 juli tot 1 september genieten van de zomervakantie.