‘Mini-theater’ op ZoMareserAvond druk bezocht

MAARHEEZE – De zesde editie van het afgelopen vrijdag door Poort van Brabant georganiseerde ZoMaresAvond, kende een primeur: voor het eerst was ook AK de Smeltkroes er aanwezig. Niet alleen met een impressie van 31 jaar cabaret- en muziekvoorstellingen in De Smeltkroes, maar ook met een vooruitblik op het seizoen 2019-2020. De marktkraam die voor de gelegenheid dienst deed als ludiek ‘mini-theater’, liet omslagen zien van de 31 eerder verschenen edities van het theaterprogramma. Opvallend was hierbij, dat op de cover van het programma 2004-2005 dezelfde artiest werd geportretteerd als die van het huidige programma, namelijk Guido Weijers. Hij is het komende seizoen dé absolute topper van het programma, en zal op 18 maart 2020 een theatercollege geven met de titel “Masterclass Geluk”.

Speciaal ter gelegenheid van de première van AK de Smeltkroes op de ZoMareserAvond was er een prijsvraag uitgeschreven: hoeveel voorstellingen heeft de werkgroep Cabaret & Muziek georganiseerd in de afgelopen 31 jaar? Het goede antwoord (279) bleek slechts één maal gegeven, en dat betekent dat Jen en Rinie Meeuwissen twee vrijkaartjes hebben gewonnen voor de voorstelling “Nobel” van Kirsten van Teijn op 12 oktober.

Hoewel hiermee de voorschrijving voor abonnementen formeel is afgesloten, is het nog steeds mogelijk abonnementen of losse kaarten te verkrijgen. Op volgorde van binnenkomst worden aanvragen voor de nog resterende kaarten toegewezen, dus je moet er wel snel bij wezen! Op www.de-smeltkroes.nl/cultuur/theaterprogramma-2019-2020 staat ene overzicht van de voorstellingen en links naar de online brochure én naar het bestelformulier.