Proef de festival experience tijdens Flavourz 

SOERENDONK – Ook dit jaar organiseert stichting Budel Dance Events het Flavourz Festival. “Ons doel is om mensen de echte festival-beleving te geven, maar dan op een betaalbare manier en dicht bij huis,” vertelt Thijs Bakermans, een van de organisatoren. “Voor deze editie hebben we weer mooie namen kunnen strikken, met voor iedereen wat wils. En om de festivalgevoel compleet te maken hebben we naast twee podia ook een heuse Chill Area, met een gezellige cocktailbar en jacuzzi’s.” 

De namen op de affiche van Flavourz 2019 staan garant voor een goed feestje. “We hebben opnieuw gezocht naar een goede mix van dance-, pop- en Nederlandstalige muziek. En voor de eerste keer programmeren we een echte live coverband. Zo willen we een heel divers publiek bereiken,” legt Thijs uit. “Bovendien zetten we dit jaar alles op alles om de bezoekers een echte festival experience te geven. Daarom gaat er veel aandacht naar de aankleding van het terrein en presenteren we een volledig nieuwe Chill Area.

In dit gedeelte van het festivalterrein kan iedereen terecht voor een lekkere cocktail, een duik in een van de jacuzzi’s of gewoon om even uit te rusten in de loungezetels.

En om het festival nog meer allure te geven wordt ook het eetgedeelte uitgebreid. Naast de traditioneel frietjes zullen er verschillende foodtrucks aanwezig zijn die allerhande lekkernijen aanbieden.” 

De organisatie van Flavourz is in handen van de stichting Budel Dance Events. “De stichting bestaat uit zes vrienden. We zijn vijf jaar geleden gestart met de organisatie van ‘Rush’, een klein festival waar vooral liefhebbers van dance en house op afkwamen. Na de tweede editie van Rush hebben we beslist om over te stappen naar een nieuw concept en zo is Flavourz ontstaan, dat nu aan zijn derde editie toe is. Op de affiche staan deze keer namen als Darkraver, The Allstarz en de live coverband Popgunnn. “Het is de eerste keer dat we een liveband op het podium van Flavourz brengen,” vertelt Thijs. “Zij brengen muziek van vroeger en nu en alles daar tussenin! Bovendien staan ze bekend voor het brengen van ambiance dankzij de interactie met het publiek.” 

Er komt veel kijken bij de organisatie van een dergelijk festival zoals Flavourz. “Je moet weten dat onze groep, bestaande uit zes vrienden, eigenlijk alles van A tot Z zelf regelt. Gaande van de opbouw van het hoofdpodium, dat de bezoekers dit jaar trouwens in tropische sferen zal brengen, tot het boeken van de artiesten en het opruimen achteraf. Uit ervaring hebben we ook geleerd dat we ons moeten voorbereiden op alle weersomstandigheden: als het regent moeten we droogplekken hebben, als de temperaturen de pan uit rijzen moeten we zorgen voor voldoende schaduw.” Vorig jaar zakten zo’n 850 bezoekers af naar sportpark de Braken in Soerendonk. De organisatie hoopt ook dit jaar weer heel wat mensen te verwelkomen.

Flavourz gaat door op zaterdag 20 juli. “Dit is voor veel mensen het eerste weekend van de bouwvakvakantie, de ideale gelegenheid dus om lekker te komen feesten!” En zoals reeds gezegd: Flavourz is een goed betaalbaar festival want voor slechts 2 tientjes kan je al een kaartje in voorverkoop scoren. Wil je op de dag zelf nog een kaartje kopen aan de deur? Dan betaal je €25. Kaartjes in voorverkoop worden aangeboden bij De Bout in Soerendonk en bij de Capucijner, zuiderpoortcafé, Cambrinus Bar en Boutique Queens in Budel. Het festival barst los vanaf 15.00 uur en gaat door tot 01.00 uur. Voor meer info en de volledige line-up kijk op www.flavourz-festival.com of kijk op de Facebookpagina. Daar zullen trouwens, in aanloop naar het festival, nog enkele leuke acties gelanceerd worden! Hou de pagina dus zeker in de gaten!