Nieuwe uitbreiding kunstroute Prikkels & Tintelingen 

STERKSEL – De Vogelkijkhut van kunstenaar Frank Halmans is de nieuwste aanwinst voor de kunstroute Prikkels & Tintelingen in Sterksel.  De Vogelkijkhut is de voorlopig laatste toevoeging aan de route. De installatie wordt op dinsdag 25 juni a.s. in gebruik genomen. Inmiddels bestaat de kunstroute uit vijf grote werken en vier kleinere werken.  

Prikkels & Tintelingen is  aangesloten bij het nieuwe initiatief  ‘Ruimte voor Meesterwerken’ van de gemeente Heeze Leende. De kunstroute maakt deel uit van het project Kloostervelden van Kempenhaeghe. Hilke Huysinga, projectmanager Kloostervelden: “Dankzij steun van het Mondriaanfonds, Kunstloc Brabant, Vrienden van Kempenhaeghe, Kempenhaeghe en het Groenontwikkelbedrijf van de Provincie Noord-Brabant hebben we meer kwalitatieve natuur, nieuwe paden en de kunstroute Prikkels & Tintelingen kunnen realiseren. Met als voorlopig laatste kunstwerk De Vogelkijkhut die een fantastisch uitzicht biedt over de velden. De kunstroute en de wandelroutes versterken de natuur, stimuleren lichaamsbeweging en vergroten ontmoetingen. En bovenal bieden we een kunstbeleving. Voor jong en oud en van goed tot minder goed ter been.”

Ruimte voor Meesterwerken

De vier dorpskernen van de gemeente Heeze-Leende liggen tussen uitgestrekte natuurgebieden en ademen veel rust en ruimte uit. In Heeze was  vroeger een heuse schilderskolonie gevestigd. Vandaag de dag kun je hier  genieten van de lokale meesterwerken, in de ruimste zin des woord. Naast natuur die uitnodigt tot wandelen, fietsen en een variatie aan recreatie, kun je genieten van bijzonder  historisch erfgoed en culturele evenementen. Kloostervelden heeft naast de kunstroute en Galerie Kempro ook twee schitterende monumentale gebouwen ‘Klooster Providentia’ en de  Boerderij.