Toertocht Mendig Budel en Budel Waldfeucht Budel

BUDEL – Zaterdag 6 juli wordt alweer voor de 23ste keer de toertocht Mendig Budel verreden. De organiserende stichting SWAC verwacht ook dit jaar zo’n 250 deelnemers uit Nederland, België en Duitsland aan de start voor de lange tocht van maar liefst 240 kilometer. In het parcours, wat geheel is uitgepijld, zijn ook dit jaar weer een aantal zware beklimmingen opgenomen die van de deelnemers het uiterste zullen vergen. De bekende hellingen zoals ‘de helleweg’  en ‘de Col de Sjef’ worden ook dit jaar weer beklommen. In totaal zullen de deelnemers meer dan 2500 hoogtemeters voor de wielen krijgen. Mochten er nog toerrijders twijfelen over hun deelname dan wijst de organisatie op de extra bus die op zaterdagmorgen om ca. 4.30 uur vertrekt vanaf de Boerenbond in Budel. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via www.SWAC.nl. Ook in de bus kan nog ingeschreven en betaald worden.

Budel – Waldfeucht – Budel

Tegelijkertijd wordt zaterdagochtend voor de 4e keer de drielandentocht Budel-Waldfeucht-Budel gereden. Deze tocht over een afstand van ca. 125 km biedt de deelnemers de mogelijkheid om voor een deel de sfeer van Mendig Budel te proeven. Deze tocht vertrekt vanaf de Markt in Budel en voert via een leuke verkeersluwe route, deels over Belgisch grondgebied, naar de laatste rustpost van Mendig Budel in Duitsland, waarna men via de route van Mendig Budel terugkeert naar het podium op de Markt in Budel. Deelname aan deze tocht staat open voor iedereen. De route wordt volledig uitgepijld, en via de website van SWAC kan men de route ook downloaden. Er kan vertrekken worden op zaterdag 6 juli tussen 09.00 en 11.00 uur. Inschrijfgeld voor deze tocht bedraagt € 7,50.

Faciliteiten Budel – Waldfeucht – Budel 

Volledig uitgepijld

Een goed voorziene rustpost

Fietsen door mooie natuurgebieden in drie landen

Onbekende en verkeersarme wegen

Goed georganiseerd en veilig

Parcours uitsluitend voor geregistreerde deelnemers

Bewaakte fietsenstalling bij de finish

Douches en omkleedgelegenheid in de buurt van de finish

Festiviteiten op de Markt in Budel

Zowel de deelnemers van Mendig Budel, als Budel-Waldfeucht- Budel zullen feestelijk onthaald worden op de markt in Budel. De eerste deelnemers van Mendig zullen vanaf 15.00 uur binnenkomen en krijgen allemaal een aandenken. Aan de kinderen is ook gedacht, zo zal er o.a. een springkussen aanwezig zijn. Tevens is er een grote loterij met een fantastisch prijzenpakket van meer dan € 1.500,- , waaronder weekendjes weg, diverse cadeaubonnen van de lokale winkels, een compleet Jumbo Visma wielertenue beschikbaar gesteld door Jumbo Hesselberth, en als klap op de vuurpijl een waardebon t.w.v. € 500,-  van Bakker Racing Products te Nederweert. Kortom, zeker de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen, het beloofd een mooie dag te worden!

Meer informatie kunt u vinden op www.SWAC.nl