Topprestaties tijdens Jan Caristocht 2019

WEERT – Als voorbereiding op de beklimming van de Mont Ventoux op 5 en 6 september a.s. organiseerde het Toon Hermans Huis Weert zaterdag 22 juni voor de zevende keer een sponsor wandel- en fietstocht onder de naam Jan Caristocht. 

Onder een aangename zon werden de deelnemers om 9.15 uur uitgeluid door de voorzitter van het Toon Hermans Huis Weert, mevrouw Loekie van Maaren- van Balen. Ruim 20 wandelaars en meer dan 25 fietsers deden mee aan de tocht. Daaronder niet alleen de Toons Toppers 2019 en de leden van het Mont Fou-team, maar ook een aantal wandelaars en fietsers die de wandel- en fietstocht als sponsor meemaakten. 

Ook dit jaar is er weer een groep enthousiaste fietsers en wandelaars die onder de naam Toons Toppers 2019 op 5 en 6 september de beruchte Mont Ventoux gaan beklimmen. Te voet of met de fiets. Toons Topper 2016 Jos van der Vorst neemt onder de naam Mont Fou met een eigen team deel. Niet op de fiets, niet wandelend, maar Jos wil rennend de beruchte berg beklimmen. Het liefst vanuit alle drie de startplaatsen! Vandaar de naam Mont Fou (Fou is het Franse woord voor gek). Beide teams ondersteunen door deelname onderzoek naar kanker en voor een deel ook de activiteiten van het Toon Hermans Huis Weert.

De fietsers werden zaterdag begeleid door ervaren leden van de TWC Nederweert, die de 117 km lange tocht ook hadden uitgezet. Zij werden ’s middags gastvrij ontvangen in het op de grens met Duitsland gelegen restaurant Dahlheimer Mühle nabij Vlodrop-Station, waar zij van een heerlijke lunch genoten. Het laatste gedeelte van de fietstocht werden de fietsers begeleid door enkele motards o.l.v. Joost Sauvé. 

De wandelaars liepen ruim 23 km door de mooie natuur in Weert-oost en Ell en genoten van een lunch bij Theetuin de Tungelroysebeek in natuurgebied de Krang. 

De tocht is sinds 2014 vernoemd naar de mede-initiatiefnemer en grote stimulator Jan Caris uit Ospel, die, hoewel toen al zwaar ziek, in 2014 de Mont Ventoux zowel te voet als per fiets bedwong. Wilt u de Toons Toppers 2019 steunen en geld inzamelen voor kankeronderzoek?  Dat kan via https://www.grootverzettegenkanker.nl/toonstoppersweert.