Tops International Arena maakt zich op voor Longines Global Future Champions

VALKENSWAARD – Na drie zeer geslaagde evenementen in mei maakt de organisatie bij Tops International Arena zich op voor de twee komende evenementen in juli. Twee evenementen die in het teken staan van jong talent, zowel de twee- als vierbenigen. Vorig jaar was er niets dan lof van de jeugdige deelnemers en hun ouders: “Wat een geweldige accommodatie en alles is perfect geregeld. We kijken onze ogen uit hier in Valkenswaard. En de BBQ en de disco-avond hadden we voor geen goud willen missen!” 

Het eerste evenement, de Longines Global Future Champions Young Horses/CSI-V, wordt gehouden van 15 t/m 17 juli en dan is het de beurt aan de jonge paarden (vijf- t/m achtjarigen) die met hun topruiters ervaring komen opdoen in Valkenswaard. Het is van groot belang dat deze aankomende kampioenen in deze setting kunnen springen. De Belgische topruiter Jos Verlooy benadrukt hoe belangrijk het is: “Dit is gewoon super voor jonge paarden als ik kijk wat mijn jonge paarden de afgelopen weken hebben bijgeleerd. Het is allemaal onderdeel van hun opleiding. En hier hebben we de optimale omstandigheden.”

Naast een uitgebreid wedstrijdprogramma voor jonge paarden is TIA gastvrouw voor de AJA Tour, een wedstrijdserie voor oudere amateurs. Deze serie bestaat uit 12 wedstrijden die in 8 acht landen worden verreden. Deze ruiters en amazones rijden niet voor het prijzengeld maar voor de eer en het plezier.

In het weekend, van 19 t/m 21 juli, wordt het terrein overspoeld door het aanstormend jong talent op twee benen: U25, Young Riders, Junioren, Children en ponyruitertjes. Vorig jaar werd er om het hardst gestreden door ruiters uit 32 landen en heerste er een geweldige sfeer onder de jongelui. Naast het sportieve gedeelte is er van alles te doen in Valkenswaard. Twee evenementen die je gewoon moet beleven! Voor € 5 kun je er al bij zijn en de kaarten zijn hier te bestellen. https://www.topsinternationalarena.com/nl/tickets