Wat gebeurt er achter de deuren van Prowise? 

BUDEL – In Budel is Prowise gevestigd. Dit bedrijf is gespecialiseerd in digitale leermiddelen en produceert zowel de soft- als hardware in eigen beheer.  Hun missie is: ‘leren’ leuker, gemakkelijker en efficiënter maken voor zowel leerlingen als leerkrachten. Dit jaar blaast Prowise al 10 kaarsjes uit en dat vieren ze door hun deuren, voor de allereerste keer, wagenwijd open te zetten voor het groot publiek! “Tijdens de open dag, die we houden op zaterdag 7 september, is iedereen uit de regio welkom om eens met eigen ogen te zien en te ontdekken wat we hier allemaal ontwikkelen en produceren,” vertelt Marketing Director, Edith Kwaspen. “Iedereen mag komen ervaren hoe onze producten werken en kennismaken met het klaslokaal van de toekomst.” 

Prowise is in slechts 10 jaar uitgegroeid tot een grote speler op wereldvlak. Niet enkel kunnen ze zich partner noemen van bedrijven zoals Microsoft, Google en Intel, ook heeft Prowise duidelijk zijn stempel gedrukt in het onderwijs in binnen- en buitenland. “Wat veel mensen niet weten is dat een groot deel van onze productie hier in ons eigen Budel gebeurt,” vertelt Edith. “En net om die reden zetten we onze deuren open.” Prowise is bij menig mensen bekend als de ontwikkelaar van de Touchscreen-borden. Maar wist u bijvoorbeeld ook dat Prowise onderwijssoftware aanbiedt die gratis gedownload kan worden en bruikbaar is op alle platformen? Dus niet enkel op het Prowise Touchscreen, maar ook laptops of tablets, thuis en op school? Deze software, ‘Presenter’ genaamd, omvat een enorme bundel aan educatieve mogelijkheden die het leren stimuleren. Ondertussen zijn er al zo’n 450.000 gebruikers van Presenter wereldwijd. 

Een andere belangrijke aanvulling op het Prowise Touchscreen zijn de verschillende liftsystemen. “Gedurende het tienjarig bestaan van Prowise heeft een lift altijd volledig onderdeel uitgemaakt van onze totaaloplossing voor het onderwijs. Door een lift is je Prowise touchscreen geschikt voor meerdere werk-, leer- en onderwijsvormen. Je verplaatst het naar iedere gewenste hoogte of locatie in het klaslokaal”, vertelt Edith. 

Er zijn verschillende modellen beschikbaar. Zo is er een vaststaand model dat in hoogte verstelbaar is, een model dat eveneens in hoogte verstelbaar is, maar ook nog eens mobiel is, en dan is er het nieuwste type dat niet enkel verstelbaar is in hoogte en mobiel, maar dat ook nog eens gekanteld kan worden. “Wanneer je het scherm horizontaal plaatst, kunnen bijvoorbeeld alle kinderen van de klas hier rondom staan en samen opdrachten uitvoeren op het scherm. Dit interactief bezig zijn sluit heel dicht aan bij de belevingswereld van onze kinderen, wat op zijn beurt het plezier van het leren weer verhoogt.” 

“Met al onze producten proberen we concrete oplossingen te vinden om het leren nog aangenamer, leuker en efficiënter te maken. En om de mensen hier goed over te informeren, is iedereen welkom tijdens de open dag. Natuurlijk staan er verschillende Prowise schermen, zodat mensen zelf kunnen ‘proeven’ van de vele mogelijkheden. Ook kunnen ze een kijkje nemen bij onze verschillende afdelingen zoals de assemblage-ruimte waar onze liften worden geproduceerd. Daarnaast zijn er mini-klaslokaaltjes waar iedereen zelf aan de slag kan met onze prachtige producten.”

De afgelopen 10 jaar heeft Prowise, gewoon vanuit Budel, het onderwijs wereldwijd veranderd. En dat blijven ze doen. “De technologie staat natuurlijk niet stil en we blijven innoveren. Zo presenteren we in het najaar een compleet vernieuwde versie van Presenter, een versie die nog gebruiksvriendelijker, vollediger en slimmer is,” aldus Edith.  

De open dag vindt plaats op zaterdag 7 september van 10.00 uur tot 16.00 uur. Alle afdelingen zetten de deuren open. Je kan een rondleiding krijgen, de Prowise Touchscreen schermen zelf uitproberen, ontdekken hoe de liften geproduceerd worden en nog veel meer! “Kom dus zeker langs en ga op ontdekkingsreis in de wereld die Prowise te bieden heeft!” Iedereen is welkom! 

Prowise heeft verschillende locaties, gelegen aan de Luchthavenweg in Budel. Tijdens de open dag zal er een heus festivalplein ingericht worden met gezellige bands en heel wat animatie voor jong en oud!