Max Vlassak Belgisch Kampioen Kogelstoten

HAMONT – Op zaterdag 29 juni werden in Lebbeke de Belgische kampioenschappen atletiek voor beloften gehouden. Het werd met 36 graden Celsius voor zowel de atleten als voor de toeschouwers een bloedhete dag. Met natte handdoeken en paraplu’s (!) werd er geprobeerd om de hitte en de zon te weren. Ook Max Vlassak uit Hamont nam deel. 

Hij had als hoofddiscipline kogelstoten. Ondanks de warmte bleek Max in staat om het beste van zichzelf te geven. Maar liefst 3 nieuwe PR’s perste hij eruit. Bij de laatste ronde werd hij overklast door Matthias Quintelier die een mooie 17.13 meter stootte. Dit liet Max niet gebeuren.  Hij wilde dit (na 4 rondes aan de leiding te hebben gestaan) niet meer afgeven en zo gebeurde het dat met alle kracht die hij nog vond een fantastische laatste worp afleverde van maar liefst 17.32 meter! Met de 39 cm van vorige week en de 36 cm deze week was er  maar liefst een verbetering van 75 cm in één week tijd! Met een daverend applaus van de toeschouwers die hadden genoten van een superspannende wedstrijd plaatste Max zich als de nummer 1 van België en mocht hij vele felicitaties en het Belgisch goud  in ontvangst nemen. 

Maar er wachtte ook nog een wedstrijd discuswerpen.  Max gooide heel regelmatig en met zijn derde worp eigende hij zich weer een nieuw PR toe van maar liefst 48.37 meter. Dat was zelfs goed voor Belgisch zilver! Na al dat afzien besloot Max om samen met nummer 1 Ilya Defryre om te gaan afkoelen. Ze sprongen samen in de bak water van de steeple, tot groot jolijt van de toeschouwers. Mooi om te zien dat ondanks de rivaliteit er toch ook mooie vriendschapsbanden worden gecreëerd.