Bakkerij Korsten failliet verklaard

WEERT/BUDEL-SCHOOT – ’Wegens omstandigheden gesloten’, prijkte er begin deze week op de winkels van de Limburgse brood- en banketbakker Korsten. Het Weerter bedrijf dat ook een filiaal in Budel-Schoot had, is dinsdag door de rechtbank failliet verklaard. Toen Bakkerij Schellens ruim vijf jaar geleden de deur in Budel-Schoot in het slot gooide, ging het dorpsplatform Sterk Schoot zelf de boer op om een vervanger te zoeken. Die werd al snel gevonden in Bakkerij Korsten. De Limburgse bakkerij sloeg daarmee voor het eerst de vleugels uit naar Brabant. Inclusief de winkel in Budel-Schoot telde het Weerter familiebedrijf acht vestigingen, waarvan zes filialen in Weert en één in Nederweert. De medewerkers van het bedrijf zijn maandagavond over het naderende faillissement geïnformeerd. Volgens ‘De Limburger’ hebben zich inmiddels diverse overnamekandidaten gemeld.