In de voetsporen van Koos Verhoeff

REGIO – Amy Verhoeff, kleindochter van de internationaal befaamde kunstenaar Koos Verhoeff, kreeg het oog voor detail met de paplepel ingegeven. Al in haar jonge jaren leerde Amy hoe objecten uit perspectieve dimensies bestaan, wat dialogen tussen kunstenaar en kunstwerk tot stand brengen en hoe vakmanschap helder belicht wordt door gedetailleerde finesse. Dit kunstenaarsoog zit Amy in de genen.

Ze besloot al op jonge leeftijd om beeldend kunstenares te worden. Amy volgde de kunstacademie en ontdekte dat het stilistische en het verfijnde van de schilderijen uit de Gouden Eeuw haar metier was. Ze specialiseerde zich in de werken van de Oude Meesters en werkt sinds een paar jaar als schilderdocent om haar verworven vakkennis over te brengen op anderen. Toevallig kwam Amy, samen met haar partner, in de gelegenheid om de langgevelboerderij van haar opa over te nemen en het aloude Valkenswaardse atelier te renoveren tot een broedplaats voor haar creaties. Eind 2019 zal deze werkruimte voltooid zijn. In het midden van alle drukte van verbouwen en lesgeven, besloot Amy om voor de tweede editie van de Nederlandse Portretprijs 2019 een portret in te sturen van haar overleden opa. Kort geleden is bekendgemaakt dat het portret dat Amy maakte, uit de 1250 aanmeldingen is genomineerd tot de laatste 50 kunstwerken die kans maken op de Portretprijs 2019. Van 1 september tot 17 november hangen deze 50 genomineerde schilderijen ter expositie in Slot Zeist. Uit deze werken zal de jury de hoofdprijs aanwijzen. De prijsuitreiking vindt plaats op 3 november 2019.

Meer informatie vind je op http://www.portretprijs.nl/het-portret of via info@portretprijs.nl of via de website van Amy http://av-art.com/.