’t Pelterke krijgt nieuw speeltoestel

PELT – Het voorbije weekend was in de gemeentelijke speeltuin ’t Pelterke de officiële opening van een nieuw speeltoestel. De kinderen van Pelt zullen er de hele vakantie lang van kunnen genieten. Het gehele toestel heeft een oppervlakte van 500 m² en er zijn zo’n dertig speelfuncties in verwerkt. Het toestel werd speciaal ontworpen voor ’t Pelterke en is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Alle toestellen van deze speeltuin voldoen uiteraard aan de strenge Europese normen. Het toestel kostte bijna € 60.000. De speeltuin is elke dag van zonsopgang tot -ondergang gratis toegankelijk. Speeltuin ‘t Pelterke is gelegen aan de Jeugdlaan in Overpelt. Met dit nieuw speeltuig verandert het oude speellandschap dat al dateert uit 2005. Na 15 jaar had het oude speeltoestel zijn beste tijd wel gehad. Het ontwerp werd gekozen na raadpleging van de kinderen van Pelt. Tijdens de Graag Traag-actie in de paasvakantie konden ze hun voorkeur uitdrukken voor een van de twee ontwerpen. Het is hun voorkeur die uiteindelijk ook gerealiseerd werd. 

Foto Albert Loos