We zijn vertrokken!

Afgelopen zaterdag is het peloton van de Tour de France in Brussel vertrokken voor drie spectaculaire weken op de fiets en onze 580 deelnemers kijken fanatiek mee. Inmiddels zijn de eerste etappes al gefietst en hebben de Nederlandse wielerfans hun eerste successen al geboekt. Allereerst was het Mike Teunissen die onverwachts de gele trui wist op te eisen en een dag later wist zijn hele team tijdens de ploegentijdrit de winst te pakken. Team Jumbo-Visma begon dus erg goed aan de Tour de France.

Tussenstand
Ook onze deelnemers begonnen goed aan de Pool de France. Van de 580 deelnemers had er slechts één deelnemer nog geen punten na de eerste vier etappes. De koppositie was voor Sandra Dupree die met haar team al 191 punten bij elkaar wist te verzamelen. Aangezien de ploegentijdrit niet mee telt voor de stand, had ze maximaal 225 punten kunnen verzamelen en heeft ze dus een goede score te pakken. Jack Claes (182 punten) moet in de achtervolging en Esmee van Cranenbroek en Kevin Schellekens (173 punten) staan ook al op een afstandje van de koploper. 

Favorieten
Natuurlijk moesten onze deelnemers puzzelen om hun team compleet te maken. In de voorbereiding zagen ze favorieten als Tom Dumoulin en Chris Froome geblesseerd afhaken, waardoor ze op zoek moesten naar vervangers. Peter Sagan is nog altijd de favoriet. 550 deelnemers kozen hem in hun team. Dylan Groenewegen was de meest gekozen Nederlander. 540 deelnemers hebben vertrouwen in de sprintkwaliteiten van deze wielrenner. Julian Alaphilippe, de winnaar van de 3e etappe, is door 496 deelnemers gekozen. Wout van Aert is de meest gekozen belg, hij is 181 keer gekozen in een team en staat daarom in bijna een op de drie teams.

Volgende week blikken we terug op de eerste volle week van de Tour de France en hebben we ook al enkele bergetappes achter de rug. Dan hebben we in het algemeen klassement een beter beeld van de deelnemers in de Pool de France die een serieuze gooi naar de grote prijzen gaan doen. Het prijzenpakket is ook dit jaar weer ruim gevuld door ondernemers uit ons verspreidingsgebied. De prijsuitreiking is op dinsdag 30 juli 2019.