Winnaars ‘Wees actief, shop sportief’ 

HAMONT-ACHEL – Voor het derde jaar op rij stond de maand mei in teken van de actie ‘Wees actief, shop sportief’. Tijdens deze actie – georganiseerd in samenwerking met Unizo Hamont-Achel – wordt er ingezet op duurzaamheid en worden inwoners aangespoord om zich met de fiets of te voet te verplaatsen naar de lokale handelaars en horecazaken. Zo wil men zowel de leefbaarheid in onze stad verhogen, alsook de lokale economie ondersteunen. Welgeteld 78 lokale handelaars, horecazaken en stadsdiensten zetten afgelopen mei hun schouders onder ‘Wees actief, shop sportief’. Ook de gemeente Pelt stapte net als vorig jaar mee in dit initiatief. In totaal werden er 571 volle spaarkaarten verzameld, goed voor zo’n 3426 duurzame fietsritten of tripjes te voet naar de lokale handelaar. Het feit dat dit maar liefst 120 volle spaarkaarten meer zijn dan in mei 2018 toont aan dat we goed op weg zijn en de inwoner volop kiest voor de lokale economie en een rustiger, veiliger en aangenamer Hamont-Achel. Dit jaar waren er 40 V.V.V.-bonnen, 6 geschenkmanden en 2 koetstochten doorheen Hamont-Achel te winnen. De 48 winnaars werden door een onschuldige hand geloot en mochten afgelopen vrijdagavond hun prijs in ontvangst nemen.