Zuiniger, milieubewuster en gewoonweg fijner rijden dankzij JAM Diagnose

HAMONT-ACHEL – “Het optimaal afstellen van een voertuig brengt heel wat voordelen met zich mee.” Aan het woord is Jack de Wit, eigenaar van JAM Diagnose in Hamont. “Door de electronica van je voertuig correct af te stellen op basis van je eigen wensen en rijbehoeften, krijg je niet enkel een krachtigere auto maar je bespaart ook heel wat brandstof en zorgt voor minder uitstoot. Dit is dus niet enkel een goede zaak voor je portemonnee maar ook voor het milieu.”

JAM Diagnose is gespecialiseerd in het optimaliseren van de software van een voertuig. Dit kan een auto zijn, maar net zo goed een motor, jetski, vrachtwagen, mobilhome, tractor of een taxi. “Wanneer er een nieuwe auto gekocht wordt, is die altijd voorzien van de standaard instellingen. Het is echter zo dat iedere persoon een andere rijstijl heeft en de auto inzet voor andere doelen. Hoeveel kilometers rij je per jaar? Rij je verre of korte afstanden? Heb je een trekhaak? Al die zaken hebben invloed op de manier waarop je de wagen het beste afstelt. “Daarom start ik altijd met een goed gesprek. Zo kunnen de klanten duidelijk communiceren welk doel te voor ogen hebben met dit voertuig en kan ik op basis daarvan een degelijk plan uitwerken,” legt Jack uit. “En ook de regio waar je rijdt is van belang, want zo is er bijvoorbeeld in een koud land een andere afstelling nodig dan in een warm land. Kortom: er zijn veel factoren die de perfecte instellingen bepalen.”

JAM Diagnose kan ervoor zorgen dat je auto niet enkel fijner rijdt, maar ook zuiniger is in verbruik, milieubewuster en krachtiger. “Natuurlijk zijn auto’s die van de fabrieksband rollen in orde, maar het kan altijd beter,” gaat Jack verder. “Dankzij deze technische aanpassingen aan het brandstof – en turbodruksysteem kan er zeker tot 15% brandstof bespaart worden. Het is zelfs zo dat er tot maximaal 30% bespaart kan worden, maar dit is ook afhankelijk van de rijwijze van de chauffeur. Bovendien is er een toename van zo’n 25% pk.” De apparaten die JAM Diagnose gebruikt is capabel bij maar liefst 98% van de motorsystemen. Het is dus zeker de moeite om eens te kijken wat dit voor uw wagen kan betekenen. Je kan bij JAM Diagnose trouwens rekenen op een correct en eerlijk advies en een eerlijke prijsstelling. “Het voordeel voor mijn klanten is dat dit een echte passie is voor mij,” vertelt Jack. “Ik denk graag mee met mijn klanten om zo tot het beste resultaat te komen. Het is voor mij in 2001 begonnen, als een hobby. Ik had heel veel interesse in software van auto’s en toen ik zelf tegen een beperking van mijn wagen aanliep ben ik in contact gekomen met de wereld van de diagnose. Zo ben ik me hier stapje voor stapje in gaan specialiseren tot ik in 2015 mijn eigen zaak ben gestart.”

Je kan enkel op afspraak terecht bij JAM Diagnose. Jack neemt graag de tijd voor je en is pas tevreden als zijn klanten datzijn. Naast het ’tunen’ oftewel afstellen van de software, ben je hier ook aan het juiste adres voor herstellingen aan de computersystemen van je voertuig. “Denk bijvoorbeeld aan waterschade. Dit kunnen we perfect herstellen door een andere computersysteem te plaatsen of het beschadigde gedeelte te herstellen.” En ook voor het repareren en updaten van navigatie- en besturingssystemen van Volkswagen , Audi , Seat , Skoda en Porsche ben je hier aan het juiste adres. Bovendien blijft de voertuiggarantie bij bepaalde merken gewoon behouden. JAM Diagnose ontvangt klanten uit de hele wereld. “Vaak zijn dit mensen die eveneens een passie hebben voor auto’s, maar ook gezinnen en andere partijen doen beroep op deze expertise omdat ze goedkoper en milieubewuster willen rijden.”

Voor meer informatie kan je altijd eens een afspraak maken bij JAM Diagnose via tel. 0032 479847062 of kijk eens op www.jam-diagnose.com Check ook zeker de Facebookpagina voor meer info of reacties van klanten. JAM Diagnose is gelegen aan de Remise 15 in Hamont.