Fotofestival opent nieuwe tentoonstelling ‘Breedbeeld’ in Dommelhof

PELT – Op zondag 2 juni opende het Internationale fotofestival Lens op de Mens in Pelt. Op een parcours van ongeveer 2 km kan je meer dan 600 foto’s van fotografen uit de hele wereld gaan bekijken. Daarnaast zijn er verschillende gast tentoonstellingen verspreid over de gemeente te ontdekken. Op zaterdag 6 juli om 19.00 uur geeft het fotofestival in Dommelhof de kick off van een speciaal project dat partner Breedbeeld samenstelde.

In een open call werden alle Vlaamse  fotografen opgeroepen om hun kijk op de mens weer te geven. De tentoonstelling is tweeledig. Voor het eerste luik zet Breedbeeld vier voormalige sprekers van ‘Breedbeeld in gesprek’ in de kijker. Er zal werk te zien zijn van Clara Hanssens, Kristin van den Eede, Stefanie Vandeput en Sebastian Steveniers.

Het tweede luik van de tentoonstelling, samengesteld vanuit de open call, brengt werk samen van een vijftiental fotografen in een zwarte zaal die, zoals een zwarte doos alle gegevens van een vliegtuig registreert en bewaart, de vele kanten van de mens en de menselijke grillen omhult.

Uit deze black box van de mensheid komt vooral mysterie en poëzie tevoorschijn. Via hun ‘lens op de mens’ bevragen de geselecteerde fotografen de ‘condition humaine’ elk op hun eigenzinnige manier. Verschillende thema’s zoals liefde, humor, lichamelijkheid, surrealisme en herinnering vormen een rode draad die in een onafhoudelijke beweging het ‘mens zijn’ blijft verhullen en onthullen. De tentoonstelling wordt gecureerd door Yirka De Brucker.

De tentoonstelling is toegankelijk vanaf 7 juli tot en met einde augustus open, elke werkdag van 8.30 tot 17 uur. Op zondag 7 juli, 4 augustus en 1 september is de Breedbeeld-tentoonstelling in Dommelhof extra open van 14 tot 17 uur. De expo toont werk van deze 19 fotografen: Viviane Decock, Jeffrey De Keyser, Ton Dirven, Neoza Goffin, Clara Hanssens, Tom Herbots, Niyana Khamouli, Dimitri Lefere, Nora Mecibah, Sebastian Steveniers, Annick Timmermans, Ilja Vandenbroucke, Kristin Van den Eede, Guido Van den Troost, Stephanie Vandeput, Marko Van der Steenhoven, Sam Vanoverschelde, Eddy Verloes, Marie-Thérèse Willemsen. Meer info over het fotofestival vindt u op de website www.fotofestivalpelt.be