Jubilarissen bij Quintessens 

BUDEL – Na een geslaagde seizoensafsluiting met een heuse jeu-de-boules wedstrijd is de zomervakantie ingeluid door Quintessens. Ze hebben een mooi seizoen achter de rug met als hoogtepunt het geslaagde Top 2000 concert in april samen met Port Vocalis uit Maarheeze. Tijdens de  jaarvergadering werden de jubilarissen in het zonnetje gezet. “Onze” Toon Goijens is al 50 jaar lid van het koor en is dan ook zingend bij Quintessens opgegroeid. Carla Umans heeft het zingen op latere leeftijd ontdekt en is nu alweer 12,5 jaar bij het koor. Beste jubilarissen, nogmaals van harte gefeliciteerd en nog heel veel muzikale jaren bij Quintessens gewenst! Het eerstvolgende optreden van Quintessens  na de zomervakantie is tijdens Cultureel Lint 2019 in Weert op 22 september. Cultureel Lint is “de uitmarkt” van Weert en luidt de start in van het nieuwe culturele seizoen. De diverse pleinen, buiten- en binnenlocaties in de Weerter binnenstad worden tussen 12.30 uur en 19.00 uur omgetoverd tot een grote culturele beleving met volop muziek, dans, (straat)theater en beeldende kunst. Quintessens, onder leiding van de Belgische Annemarie Moors, zingt dan een zestal nummers waaronder ‘Fantasy’ van Earth, Wind & Fire, ‘Your Song’ van Elton John en het mooie ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij.

Zou jij ook graag willen zingen in een koor en kun je de hoogste noten aan (of wil je dat leren)? Quintessens kan nog enkele sopranen gebruiken. Vanaf september repeteren ze weer iedere dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de vernieuwde Borgh in Budel. Kom gerust een keer luisteren.