Limburgse kampioenschappen uurloop 

ST TRUIDEN – Op 5 juli werden in St Truiden de Limburgse Kampioenschappen Uurloop gehouden. Zeven atleten van Sporting Atletiek Club Neerpelt (SACN) traden in het strijdperk om de felbegeerde titels naar Pelt te brengen. De buit was ook deze keer weer buitengewoon! Lieve Palmans (W50) liep in een uur 14.936 meter. Ze kwam slechts 50 meter  te kort om het Limburgs record te pakken. Hiermee was ze wel overtuigende de beste master en sen en jun!  En dit in mooie weersomstandigheden. Op deze piste liep Lieve als jongere master in 2006 ook het clubrecord. Dit was in stormachtige omstandigheden met stortbuien en heel veel water op de piste. Toen was het maar een beetje verder 15.556 meter. Ook Frieda Hendrikx (W65) behaalde goud met 12296 meter. Dit was meteen een nieuw Limburgs Record dat ze afsnoepte van Mia. Mia Palmans mocht op het tweede hoogste schavot plaatsnemen in deze leeftijdgroep! Ook in de W60 had SACN twee deelnemers. Marina Pinxten haalde goud en zilver was er  voor Elianthe Didden. 

Bjorn Peeters kwam bij de seniors net naast het podium terecht en Jan Sleurs (M70) werd eerste met 12290 meter op zijn teller. Dit leverde hem overtuigend ook weer een Limburgs record op! SACN kan weer tevreden zijn met zijn atleten: 2 keer een Limburgs Record; 4 keer de beste van Limburg en 2 keer zilver! Meer moet dat niet zijn om de vakantie goed  in te zetten! Dikke Proficiat atleten en trainers. 
Op de foto: Jan Sleurs