Motoballjeugd Budel wint eigen toernooi

BUDEL – Na twee toernooien in Kierspe gespeeld te hebben kwamen de twee jeugdteams van Kierspe, MSF Tornado Kierspe en MBC Kierspe, naar Budel. Voor de jeugd van Budel was het grote voordeel, dat ze nu op eigen terrein konden spelen. Het toernooi werd gespeeld in het kader van het Duits Kampioenschap Jeugdmotoball. De eerste wedstrijd tegen MSF Tornado Kierspe werd al meteen een spannende aangelegenheid. Meteen na de aftrap nam Budel de leiding door een doelpunt van Glenn Smeets. In de tweede manche was het even slikken, toen Vincent van Meijl na een verdedigende actie, waarbij hij een doorgebroken speler van Tornado Kierspe onderuit reed, rood kreeg van de Duitse scheidsrechter. Dit betekende, dat de rest van de wedstrijd nog maar met drie spelers gespeeld kon worden. Ondanks deze tegenvaller, lukte het Glenn Smeets om de stand op te trekken naar 2-0. Omdat de verdediging van Budel met drie spelers moeilijk sluitend te krijgen was, kwam Tornado al snel terug op 2-1. Een hakje van Bas Vercoelen op Glenn Smeets bracht de stand op 3-1, maar op slag van rust scoorde Tornado 3-2. In de derde manche was het andermaal Glenn Smeets die met een doelpunt Budel even wat lucht gaf, maar ook nu kwam Tornado snel weer terug op 4-3. In de eerste minuut van de laatste manche werd het pas echt benauwd toen Tornado op gelijke hoogte kwam. In de derde minuut speelde Bas Vercoelen zich mooi vrij en bracht Budel weer op voorsprong. Maar Tornado liet het er niet bij zitten en ook nu kwamen ze even later weer langszij. De spelers van Budel bleven echter vechten en in de laatste minuut schoot Glenn Smeets het winnende doelpunt in het net, zodat de wedstrijd met 6-5 gewonnen werd. Tegen MBC Kierspe kwamen de jongere spelers van MBV Budel in actie. In deze wedstrijd waren de spelers van Budel steeds de overheersende partij. Dion Briels schoot in de eerste manche Budel aan de leiding. Rob Lammers scoorde zowel in de derde als de vierde manche en bracht de eindstand op 3-0. De wedstrijd MSF Tornado Kierspe tegen MBC Kierspe werd door MSF Tornado Kierspe gewonnen met 8-0. Met deze overwinningen is Budel winnaar in de poule en gaat daarmee door naar het plaatsingstoernooi, waarin wordt uitgemaakt welke twee teams gaan spelen in de finale voor het Duits Kampioenschap Jeugdmotoball. Vorig jaar wisten zij nog door te dringen tot de finale, maar of dat dit jaar gaat lukken valt nog te bezien, omdat de concurrentie in de andere poules erg groot is. Als laatste wedstrijd werd nog een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tussen het jonge jeugdteam van Kierspe en het jonge team van Budel. Deze wedstrijd werd door Budel gewonnen met 7-2, door doelpunten van Dion Briels, Alex de Bruin, Vincent van Meijl en Jip Martens. De volgende thuiswedstrijd voor de senioren is zaterdag 20 juli om 18:00 u. Tegenstander is de kampioen van vorig jaar MSC Taifun Mörsch. MBV Budel kan dan de steun van haar supporters weer goed gebruiken.      
en toernooi