Seniorenorkest SOC en de Coconblazers op Peelfestival

OSPEL – Op zondag 14 juli  wordt bij het Buitencentrum van de Groote Peel in Ospel weer het jaarlijkse Peelfestival gehouden met blaasmuziek en zang uit de regio. De muzikale aftrap is om 13.30 uur door  de Coconblazers uit Nederweert die met hun Böhmische, Egerländer en andere volksmuziek de spits afbijten. De Brabantse bijdrage wordt verzorgd  door het Seniorenorkest Cranendonck, kortweg  SOC genoemd. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Had Geurtjens. Onlangs waren ze samen te gast in Panningen en streekmuseum de  Locht  in Melderslo. Hekkensluiter van de dag  is  “Shantygroep  Aan Paol 60” uit Nederweert. Hun repertoire bestaat uit traditionele Shanty’s en zeemansliedjes uit Nederland, Engeland  en vele andere zeevarende landen waaronder Duitsland en Frankrijk. De entree  is geheel  gratis  maar een vrijwillige  bijdrage  voor de onkosten is welkom. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt  bij  het  Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Mooi gelegen  aan de knooppunten van de fietsroutes. Geniet van de muziek en zang met een drankje op het terras van de Peelkiosk. Voor of na de optredens  kunt u nog een wandeling maken over de knuppelbruggen van de Ospelse Peel.