De nieuwe AA-kroniek is er weer 

CRANENDONCK – Onlangs verscheen het nieuwe nummer van de Aa-kroniek, het tijdschrift van Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’, voor iedereen verkrijgbaar via de boekhandel. Dit nieuwe nummer, nummer twee van jaargang 38 is weer gevuld met vier bijdragen uit alle hoeken van de gemeente Cranendonck en ook gespreid naar tijd. Hopelijk brengt het u, samen met een mooie zomertijd, ook veel leesgenoegen. 

Gastel en Soerendonk

In de eerste bijdrage neemt Harrie Jaspers ons mee naar zijn geboorteplaats. In zijn bijdrage belicht hij de afstammelingen van Martinus Clement. Hij vestigde zich vanaf het midden van de negentiende eeuw in Gastel en werd de stamvader van een uitgebreid geslacht.  Voor artikel twee verplaatsen we ons naar Soerendonk, waar de parochie Sint Jan Onthoofding dit jaar exact twee eeuwen bestaat. Over de afscheiding van de parochie Maarheeze en de diverse parochieherders tot en met 1929 schrijft Annie Staals-Jacobi in deze eerste van twee bijdragen. 

Budel en Maarheeze

Theo Martens en Tinie Vlassak tekenen voor de derde bijdrage in dit nummer. Zij vervolgen hun artikel over de smederijen in Budel, in dit geval het tweede deel over de nog steeds actieve smidsfamilie Jacobs. De zestigjarige scouting Kizito van Maarheeze en Soerendonk staat centraal in de laatste bijdrage van dit boekje. Hierin behandelt Jac. Biemans als afsluiting van zijn drieluik over deze jeugdorganisatie de laatste vier decennia.

Losse nummers en abonnement

Ook dit nummer is weer ruim voorzien van vele tientallen niet eerder gepubliceerde afbeeldingen. Een exemplaar van de Aa-kroniek kunt u, zolang de voorraad strekt, verkrijgen voor € 3,50 bij de boekhandels in Budel en Maarheeze en de VVV aan de Markt in Budel. Goedkoper is het een abonnement te nemen. U krijgt de vier nummers dan netjes thuisbezorgd. Kijk voor meer informatie op www.heemkundekringcranendonck.nl